Son Mühür/Merve Turan-  İstanbul Büyükşehir Belediyesine (İBB) yönelik yolsuzluk ve terör soruşturmalarını protesto eden kalabalık bir grup, polisin müdahalesinin ardından belediye binasına girdi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun da aralarında bulunduğu 90 kişinin gözaltına alındığı soruşturmalara tepki göstermek amacıyla binlerce kişi Saraçhane’de toplandı.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in belediye binası önünde yaptığı açıklamanın ardından polis, göstericilere dağılmaları yönünde uyarıda bulundu. Ancak gruptan bazı kişiler, polis ekiplerine yanıcı ve patlayıcı maddeler atınca müdahale edildi. Olaylar sırasında polis, göstericileri biber gazı ve tazyikli su kullanarak dağıtmaya çalıştı.

Ibb Kapılarını Kırdılar

İBB Binasına zorla girdiler!

Gecenin ilerleyen saatlerine kadar Saraçhane’de bekleyişini sürdüren kalabalık ile güvenlik güçleri arasında zaman zaman arbede yaşandı. Polis müdahalesinden kaçmaya çalışan bazı göstericiler, İstanbul Büyükşehir Belediyesi binasına yöneldi. Güvenlik bariyerlerini aşan grup, binanın kapısını zorladı. Kapı açılmayınca bazı kişiler camları ve kapıyı kırarak içeri girdi.

Muhabir: Merve Turan