Son Mühür- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun üniversite diplomasının “yokluk” ve “açık hata” gerekçesiyle iptal edildi ve İmamoğlu gözaltına alındı. Gözaltı kararının ardından İstanbul’da bazı metro istasyonları kapatıldı, sosyal medya platformlarında bant daraltma uygulaması yapıldı.

Bu gelişmeler Türkiye genelinde tepkilere neden olurken, çeşitli illerde protesto gösterileri düzenlendi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Saraçhane’de toplanan kalabalığa hitap etti. Özgür Özel’in “Bana diyorlar ki sokak çağrısı mı yapıyorsun; evet, evet, evet” sözleri kamuoyunda yankı uyandırdı.

"Halkı sokağa çağırmak sorumsuzluktur"

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, yaşanan gelişmeler üzerine sosyal medya hesabından açıklama yaparak, halkı sokağa çağırmanın sorumsuzluk olduğunu ifade etti. Yerlikaya, “Halkı sokağa, meydanlara çağırmak en hafif tabiriyle 'sorumsuzluktur.' Sokakları karıştırmanın vebalini hiç kimse; ne siyasi, ne hukuki, ne de vicdani olarak ödeyebilir” dedi. Yerlikaya, vatandaşları provokatörlere karşı dikkatli olmaları konusunda da uyardı.

 “Sosyal medyada da susturulmak isteniyoruz”

 “Sosyal medyada da susturulmak isteniyoruz”

Yaşanan gelişmelerin ardından sosyal medya hesabından üç ayrı video paylaşan Seren Serengil, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya seslendi. Serengil, “Hiçbir şey istemiyorsunuz, her şeyi yasaklıyorsunuz” ifadeleriyle eleştiride bulundu.

Serengil açıklamasında, “Sokakta ne arıyorsun diyorsunuz, köpek sokakta olmasın, sen de olma diyorsunuz. Sosyal medyada yazma diyorsunuz. Birçok insan işini internetten yapıyor, interneti yavaşlatıyorsunuz, metroyu kapatıyorsunuz. Bütün bunları neden yaptığınızı anlayamıyorum” dedi.

“Sanatçılar korkudan konuşamıyor”

Serengil, sanat ve medya dünyasından birçok kişinin yaşananlara sessiz kalmasının nedeninin “korku” olduğunu öne sürdü. Açıklamasında, “Sanatçılar sizinle aynı fikirde oldukları için değil, işlerini kaybetme korkusuyla konuşmuyorlar. Şu anda ben çalıştırılmıyorum. Umurumda değil ama bu bir gerçek. Sizin yanınızda olanlar iş bulacak, karşı çıkanlar işsiz kalacak” ifadelerini kullandı.

“Sevgisizlik kötülüğü doğurur”

Açıklamasında toplumsal hoşgörü çağrısı da yapan Serengil, “Lütfen insanları sevmeyi deneyin, sizin gibi olmasa da. Ben benim gibi olmayan birçok insanı sevmeyi denedim ve sevdim. Siz de deneyin. Bu sevgisizlik kötülük çağrıştırıyor” dedi.

“Siyasi bilgim yok ama artık yeter”

Siyasi bir bilgisi olmadığını belirten Serengil, açıklamalarını şu ifadelerle noktaladı: “Ben siyasetten anlamam, sizin adınızı bile doğru söyleyebilmek için on kere baktım. Ama artık çok fazla oldu. Sanatçı arkadaşlarım konuşamıyor, herkes aynı fikirde ama kimse ses çıkaramıyor. Benim umurumda değil, biri söylemeli bunları. Lütfen bize daha insanca davranın.”

Kaynak: HABER MERKEZİ