Tekirdağ’ın Malkara ilçesinde, 2 yaşındaki Sıla Yeniçeri’nin cinsel istismar ve şiddet sonucu hayatını kaybetmesine ilişkin davanın üçüncü ve karar duruşması bugün Tekirdağ 2. Ağır Ceza Mahkemesinde saat 09.30’da başlayacak. Adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alan polis ekipleri, olası olaylara karşı tedbirlerini artırdı. Sabahın erken saatlerinden itibaren avukatlar ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri adliyeye gelmeye başladı.
Sanıklara ağır cezalar talep ediliyor
Dava kapsamında, Sıla’nın annesi Bakiye Yeniçeri (30) hakkında "ihmali davranışla kasten öldürme" suçundan 67 yıl, komşu Kani A. (33) için 28 yıl 6 ay, Sanlı Ö. (58) için ise "suçu bildirmeme" suçundan 1 yıl 6 ay hapis cezası talep ediliyor.
Suça sürüklenen çocuklardan G.K. (15) için toplam 66 yıl, K.A. (14) için ise 48 yıl hapis ve ayrıca "kasten öldürme" suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası isteniyor.
Mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor
Kapalı oturumda gerçekleştirilecek duruşmada mahkemenin kararını açıklaması bekleniyor. Kamuoyunda büyük yankı uyandıran davada, adaletin sağlanması adına geniş katılım gözlemlenirken, kararın nasıl şekilleneceği merakla bekleniyor.