Son Mühür- İçişleri Bakanlığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın görevden uzaklaştırıldığını duyurdu. Bakanlık, kararın Anayasa ve Belediye Kanunu'nun ilgili maddeleri gereğince geçici bir tedbir olarak alındığını açıkladı.

İmamoğlu, Çalık ve Şahan tutuklandı

İçişleri Bakanlığı'nın yaptığı açıklamaya göre, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği, Ekrem İmamoğlu'nu "hukuka aykırı olarak kişisel verileri kaydetmek", "rüşvet almak", "kamu kurum veya kuruluşlarının ihalesine fesat karıştırmak" ve "suç işlemek amacıyla örgüt kurmak" suçlarından tutukladı. İstanbul 6. Sulh Ceza Hakimliği, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık'ı "irtikap" ve "suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olma" suçlarından, İstanbul 10. Sulh Ceza Hakimliği ise Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ı "silahlı terör örgütüne yardım etme" suçundan tutukladı.

Şişli'ye kayyum atandı

İçişleri Bakanlığı, 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 45 ve 46'ncı maddeleri uyarınca Şişli Kaymakamı Cevdet Ertürkmen'i, İstanbul Valiliği tarafından Şişli Belediye Başkan Vekili olarak görevlendirdi.

Açıklamada görevden uzaklaştırma gerekçesi

İçişleri Bakanlığı, belediye başkanlarının görevden uzaklaştırılmasına ilişkin yaptığı açıklamada, Anayasa'nın 127'nci maddesi ile 5393 sayılı Belediye Kanunu'nun 47'nci maddesi gereğince geçici bir tedbir olarak bu kararın alındığını belirtti.

Belediye Kanunu'na göre, İBB Meclisi kendi üyeleri arasından bir ismi, Belediye Başkan Vekili olarak seçecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ