Bankacılık sektöründe taşıt kredileriyle ilgili önemli bir düzenleme yapıldı ve araç alacakları yakından ilgilendiriyor. Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), taşıt kredilerine yönelik vade sınırlarını ve taşıt değerine oranı gibi önemli noktaları güncelledi. Bu değişiklikler, araç alımı yapacak bireylerin kredi kullanımını nasıl etkileyecek? Hangi araçlar için hangi vade sınırları belirlendi? İşte, taşıt kredisi politikalarındaki bu son değişikliklerin detayları...
Bankaların Taşıt Kredisi Politikası Değişti
Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK), araç alımlarında kullanılan taşıt kredilerine ilişkin sınırları değiştirdi. Buna göre, 1 milyon 600 bin TL ve altı değere sahip araçlar için kredi vadesi 48 ay olarak belirlendi.
BDDK'nın aldığı karar doğrultusunda taşıt kredilerinde yeni vade sınırları şu şekilde düzenlendi:
• 1 milyon 600 bin TL'nin altındaki araçlar için 48 ay,
• 1 milyon 600 bin TL ile 3 milyon TL arasındaki araçlar için 36 ay,
• 3 milyon TL ile 4 milyon TL arasındaki araçlar için 24 ay,
• 4 milyon TL ile 5 milyon TL arasındaki araçlar için 12 ay.
Buna ek olarak, milyonlarca emekliyi ilgilendiren bir konu olarak bankalarda promosyon yarışının olduğu ve yüzde 50'lik bir artış sinyali verildiği bildirildi. Kararda ayrıca belirtildiği üzere, elektrik motorlu taşıtlar için belirlenen kredi vade sınırları ve taşıt değerine oranıyla ilgili detaylar açıklandı. Bu kapsamda, taşıtın değerine oranı ve kredi tutarının taşıt değerine oranı gibi detaylar belirli aralıklarla düzenlendi ve bu kararın Kuruluş Birliklerine duyurulması ve Kurumun internet sitesinde yayımlanması kararlaştırıldı.