Son Mühür- Yunanistan Çevre ve Enerji Bakanlığı, geçtiğimiz Mart ayında ABD merkezli enerji şirketi Chevron'un Girit'in güneyinde hidrokarbon arama isteğini olumlu karşıladığını bildirmişti.
Yunan Kathimerini gazetesi Chevron'un bu hamlesinin, yalnızca potansiyel keşiflerin Yunanistan ve Avrupa için ne anlama gelebileceği konusunda sorular gündeme getirmekle kalmıyor, aynı zamanda uluslararası hukuk için de önemli bir zafer sağlıyor iddiasında bulundu.
Uluslararası zafer olarak görüyorlar...
Gazete, Chevron'un hidrokarbon arama isteğinin, yasadışı olarak nitelendirdiği Türk-Libya anlaşmasını "öldürüyor". iddiasında bulundu.
Al Jazeera'nın güneydoğu Avrupa muhabiri John Psaropoulos da Chevron'un Girit'in güneyindeki hamlelerinin uluslararası hukuk açısından bir zafer olduğunu öne sürdü.

Türkiye'nin eli zayıflıyor mu?
27 Kasım 2019'da Türkiye ve Libya arasında imzalanan "Deniz Yetki Alanlarının Sınırlandırılması Anlaşması" 2020'de Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres tarafından BM Şartı'nın 102. maddesi gereğince onaylanmıştı.
Güney Kıbrıs Rum yönetiminin 2003'te Mısır, 2007'de Lübnan, 2010'da da İsrail ile deniz sınırı anlaşmaları, Türkiye ve Libya arasındaki anlaşmanın ardından boşa çıkmıştı.