Bu yılki yaz kampına, 9 farklı ülkeden toplamda 164 öğrenci ve 18 öğretmen katıldı. Etkinlik, uzay bilimleri eğitimiyle küresel dostluk hedefiyle gerçekleştirilen kapsamlı bir programın parçası olarak büyük ilgi gördü.
E-Pal Haftası, 2002 yılından bu yana, uzay bilimleri ve teknolojileri konularında küresel dostluğu teşvik etmek amacıyla düzenleniyor. Bu yılki programa Türkiye, ABD, Belçika, Slovenya, Romanya, Bulgaristan, Fransa, İngiltere ve Polonya’dan katılım sağlandı. Katılımcılar, yaşları 9 ile 16 arasında değişen genç öğrencilerdendi. Kamp öncesinde NASA'nın Uzaktan Eğitim program materyalleri kullanılarak uzay bilimleri hakkında hazırlık yapan çocuklar, video konferanslar aracılığıyla sunumlar gerçekleştirmişti. Kamp süresince, öğrenciler farklı ülkelerden gelen akranlarıyla bir araya gelerek yeni arkadaşlıklar kurdular.

Etkinlikler ve aktiviteler dolu dolu 

MSB paylaştı: Donanmanın helikopterleri Denizkurdu'nda atış yaptı! MSB paylaştı: Donanmanın helikopterleri Denizkurdu'nda atış yaptı!

Galaktik Yaz Kampı boyunca, katılımcılara çeşitli eğitici ve eğlenceli etkinlikler sunuldu. Programda, astronot simülatörleriyle eğitim, Aurora Uzay Aracı ve Uçuş Görevi Simülatörü ile Ay uçuşları, Uzay İstasyonu entegrasyonunda Discovery Uzay Mekiği Modeliyle sanal uzay uçuşu görevi, sanal Mars gezisi gibi etkinlikler yer aldı. Ayrıca, özel etkinlikler gecesi ve barbekü partisi gibi sosyal aktiviteler de düzenlendi. Bu etkinlikler, hem eğitici hem de eğlenceli olmalarıyla büyük ilgi gördü.

E-Pal Haftasına Özel Bilim Fuarı 

E-Pal Haftası’na özel olarak düzenlenen bilim fuarında, katılımcılar yıl boyunca üzerinde çalıştıkları projeleri paylaştılar. Ayrıca, Türkiye Radyo Amatörleri Cemiyeti İzmir Şubesi aracılığıyla profesyonel telsiz bağlantıları kurarak telsizlerle iletişim kurma yöntemlerini uygulamalı olarak öğrendiler.
Kampın özel konuşmacısı İzmir Ekonomi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Havacılık ve Uzay Mühendisliği Öğretim Görevlisi Prof. Fabrizio Pinto oldu. Prof. Pinto, katılımcılara “Güneş Yelkenleri ve Uzay Araştırmalarındaki Olağanüstü Potansiyelleri” konulu bir sunum gerçekleştirdi. Bu sunum, öğrencilere uzay araştırmalarındaki yenilikler ve potansiyeller hakkında derinlemesine bilgi sundu.

Muhabir: Balamir Yıldız