Son Mühür TV-Ayşegül Koç/ AGC Coin İcra Kurulu Başkanı Fatih Korkmaz ve AGC Coin Teknik Direktörü Veysel İspir, Son Mühür TV’de yayınlanan Sıcak Bakış programında Ayşegül Koç’un sorularını yanıtladı. Korkmaz ve İspir, ön satış döneminde AGC Coin satın alma alanında güvence verdiklerini söyleyerek, “Belirtilen tarih aralıklarında marketlere giriş yapamazsak yatırılan tutarı iade edeceğiz” dediler.

"Yedek parça piyasasındaki dengesizliklere çözüm istedik”

AGC Coin ile ilgili bilgi veren Korkmaz; “Otomotiv sektörü için önceliğimiz bir portal hazırlamaktı. 2023 yılında bu konuda çalışmalara başladık. ARGE çalışmaları yaptık. Neler yapabiliriz, eksikler nelerdir? Bunlarla ilgili çalışma yaptıktan sonra özellikle otomobil piyasasında ikinci el yedek parça piyasasında bir dengesizlik olduğunu gördük. Aynı parça bir yerde iki iken diğer yerde üç lira olabiliyor. Bu özellikle ülkemizde bu şekilde olduğu gibi gelişmekte olan ülkelerde de çok fazla. Bu sapmaları merkezi bir hale getirip yönetebilmek için ne yapabiliriz, nasıl bir yapı yapabiliriz diye düşündüğümüz de bir portal ortaya çıktı. Bu portalı yapabilmek için de belli bir çalışma planı içerisine girdik. Bu portaldeki ödemelerin düzgün bir şekilde olabilmesi, ülkeler arasındaki farklılıkların olmaması, kur farklarının olmaması için bir takım çalışmalar yapmaya karar verdik. Buradan da bir token ortaya çıktı ve AGC Coin oluştu. 2024 Temmuz aylarından itibaren de bununla ilgili blockchain ile ilgili çalışmalarımıza başladık. 2025 Ocak ayında da ön satışımıza başladık” diye konuştu.

 Fatih Korkmaz Veysel İspir

AGC Coin’in avantajları neler?

AGC Coin’i ön satışla alıyor olmanın avantajlarını anlatan İspir; “Bugünden yatırım yapıp bu coinden alan kişiler herhangi bir pazarda kullanılmaya başladığı takdirde hiçbir şey yapmadan yatırdıkları paranın bir anda iki üç katını görecekler. Bu coine sahip olmanın avantajı ne olacak? Düşündüğümüz hedefleri gerçekleştirebilirsek; dünyanın herhangi bir yerinde yapılan ticaretlere bir bakıma aslında yapısal anlamda ortaklık gerçekleştirmiş olacaklar. Portal üzerinde dağıtılan primler, bonuslar oradan alınacak olan kararlara eşlik edebilecekler. Ayrıca ellerindeki bu coini daha uygun fiyattan almış olmalarının avantajı şu olacak; eğer siz otomotiv sektöründe herhangi bir iş yaptıysanız, Türk Lirası ya da dolarla ya da başka bir ülkedeyken başka bir kullanıcı bunu kendi yerel para birimiyle ödemek yerine çok daha ucuza çok daha önceden almış olduğu coin ile ödeyecek. Bizim amacımız token oluşturmak değil amacımız portalı desteklemek. Token portalı destekleyecek bir aşama” ifadelerini kullandı. 

'Hedefe ulaşamazsak parayı geri alırsınız' 

Dijital varlıklar ile ilgili tedirgin olanlar için de taahhüdümüz var diyen Korkmaz; “Biz şunu diyoruz, ön satışta bizden alışveriş yapanlar, yani bizim tokenimizi alanlar için 6.6.2025 ve 9.9.20205 tarihleri içerisinde marketlere girmek için bütün adımları atacağımızı taahhüt ediyoruz ki, şu anda zaten yazışmalarımız başladı, tekliflerimizi alıyoruz, biz onlara iletiyoruz, onlar bize iletiyorlar. Türkiye içerisinde marketler ile yazışmalar başladı. Ama eğer giremezsek istedikleri durumda herhangi bir kesinti yapmadan ne kadar yatırdılarsa onu geri iade ediyoruz” dedi.

“Yüzde 20’si bonus olacak”

Bizim yapımızda, sayfamızda kime ne pay dağıtılacağı yazıyor diyen İspir; “Ürettiğimiz coin miktarı sınırlı. Bu sınırın kimler arasında paylaştırılacağı, yatırımcılara ne kadar miktar verileceği, ön satışta insanlara ne kadar miktarın satılacağı gibi büyük bir bölümünü ön satışla sunuyoruz. Bir bölümünü daha sonrasında bonus olarak dağıtmak için ayırıyoruz. Mesela portal kullanıcıları ya da yatırımcılar arasında bizim yakında mobil uygulamamızda çıkacak, onu kullananlar arasında büyük bir bölümünü bonus olarak dağıtacağız. Yani yaklaşık olarak yüzde yirmisi bonus olacak” diye konuştu. 

“Asıl amacımız projeyi yaşatmak”

“Arkasında asıl amaç projeyi yaşatmak olursa tokenler yaşıyor” diyen Korkmaz;  “Asıl amaç projeyi yaşatmak olursa zaten bu coin ya da token yaşıyor.  Amaç sadece biz markete girelim markette işlem görelim olursa bu tokenler yavaş yavaş ölüyorlar. Bizim amacımız burada projeyi geliştirmek ve proje yürütmek olduğu için asıl çıkış yolumuz proje olduğu için başarılı olacağımızı düşünüyoruz. Hatta şöyle bir iddiamız var zaten başarılı olmasa bile biz bu projeyi devam ettireceğiz. Bizim yapmak istediğimiz şey zaten bu projeyi hayata geçirmek. Bu projeyi belli bir aşamaya getirebilmek ve bu projeyi değerlendirmek. Ama bu projede zaten başarılı bir hale geldiği sürece o token da paralel olarak değer görecek” dedi.

Muhabir: Ayşegül Koç