Bu yıl, ortaokul öğrencilerinin karnelerinde ders notlarının yanında sosyal etkinliklere katılım durumları da yer alacak. Ayrıca, ders ortalaması 50 olan öğrencilerden en fazla 3 dersten başarısız olanlar, sorumlu olarak bir üst sınıfa geçebilecek. Ancak, 9'uncu sınıflarda 4 veya daha fazla zayıfı olan öğrenciler sınıf tekrarı yapacak ve Türkçe baraj puanı 70'e yükseltildi.

Ücretsiz yaz okulları ve kurslar

MEB, 1 Temmuz'dan itibaren ilkokul 2'nci sınıftan itibaren tüm kademeler için yaz okulu açacak. Öğrenciler spor, görsel sanatlar, müzik ve bilişim dallarında ücretsiz yaz okullarına katılabilecek. Kurslar saat 13.30'dan sonra ve haftada 5 gün olarak planlanacak. Bir dersten günlük 2 saatten fazla ders yapılamayacak ve kursların süresi 4 haftadan az, 8 haftadan fazla olmayacak. Yaz okulları 29 Ağustos'ta sona erecek.

8, 11 ve 12'nci sınıf öğrencileri için yaz tatilinde destekleme ve yetiştirme kursları da açık olacak. Ücretsiz kurslar, il ve ilçe merkez komisyonları tarafından belirlenen merkezlerde açılacak. Mezunlara yönelik kurslar ise halk eğitimi merkezlerinde verilecek.

Muğla'da eğitimde yabancı dil atağı Muğla'da eğitimde yabancı dil atağı

Yeni eğitim dönemi

2024-2025 eğitim öğretim yılı 9 Eylül'de başlayacak. Öğrenciler yaz tatilinin ardından yeni eğitim dönemine hazırlıklı ve dinlenmiş bir şekilde dönecekler.

Yarın 2023-2024 eğitim öğretim yılı sona eriyor ve 20 milyondan fazla öğrenci yaz tatiline giriyor. Milli Eğitim Bakanlığı, 1 Temmuz'dan itibaren tüm kademeler için ücretsiz yaz okulları ve kurslar açacak. Yeni eğitim dönemi 9 Eylül'de başlayacak.

Kaynak: Haber Merkezi