Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün radar ve uydu görüntülerine bakıldığında Ege Bölgesi'nde bugün ve önümüzdeki 5 güne dair herhangi bir bulut ya da yağış olmadığı görülüyor. Bu gece kaydedilen en düşük hava sıcaklıkları; İzmir'de 16 derece, Aydın'da 17 derece ve Manisa'da 15 derece olarak görüldü.

Uydu Görüntüsü

25 Eylül Çarşamba hava durumu

Bugüne geldiğimizde gün içinde Ege Bölgesi genelinde açık ve az bulutlu bir hava hakim olacak. Hava sıcaklıklarında düne göre önemli bir değişiklik görünmüyor. Rüzgar kuzey yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette esecek. 
Bugün için Ege Bölgesi'nde beklenilen en yüksek hava sıcaklıklarına bakıldığından İzmir 29 derece, Aydın 34 derece, Manisa'da ise 32 dereceyi görüyoruz.

İzmir Için 25 Eylül Çarşamba Günü Saatlik Hava Durumuİzmir Için 25 Eylül Çarşamba Günü Saatlik Hava Durumu

Sıcaklıklar mevsim normalleri üzerine çıkacak

Önümüzdeki günlerde hava sıcaklıkları özellikle cumaya kadar iç kesimlerde yükselecek. Kıyı kesimlerde denizsel etki nedeni ile çok fazla artış beklenmiyor. Ancak kıyı kesimlerde 1 ila 2 derece mevsim normalleri üzerinde, iç kesimlerde ise 3 ila 4 derece sıcaklıkların mevsim normalleri üzerinde seyretmesi söz konusu. 

İzmir Için 3 Günlük Hava Durumu Raporu Görseliİzmir Için 3 Günlük Hava Durumu Raporu Görseli

26-27 Eylül hava durumu

İzmir'de 26 Eylül Perşembe (yarın) ve 27 Eylül Cuma günü beklenilen en yüksek ve en düşük hava sıcaklıklarına bakıldığında her iki gün için de 19 dereceye 30 derece olması tahmin ediliyor. 

Aydın Için 3 Günlük Hava Durumu Raporu GörseliAydın Için 3 Günlük Hava Durumu Raporu Görseli

Aydın'da 26 Eylül Perşembe (yarın) 18 dereceye 35 derece, 27 Eylül Cuma günü ise 19 dereceye 37 derece olması bekleniyor.

Manisa Için 3 Günlük Hava Durumu Raporu GörseliManisa Için 3 Günlük Hava Durumu Raporu Görseli

Manisa'da 26 Eylül Perşembe (yarın) en düşük hava sıcaklığı 18, en yüksek hava sıcaklığı 33, 27 Eylül Cuma günü ise en düşük 19, en yüksek hava sıcaklığının 34 dereceye kadar çıkması bekleniyor. 

Yağmur bekleniyor

Pazartesi günü için Ege Bölgesi'nde bir yağışlı sistem söz konusu. Yağışla birlikte hava sıcaklıklarının düşmesi de bekleniyor. Bu çerçevede hafta sonu planları yapanlar varsa özellikle şimdiden yazdan kalma günleri değerlendirmek isteyen varsa şimdiden uyarıyı yapmakta fayda var.

Denizlerde son durum

Ege Denizi'nde ise bugün gerek kuzey egede gerek güney egede herhangi bir yağış yok. Az bulutlu ve açık bir hava bekleniyor. Rüzgar kuzey egede kuzey ve kuzeydoğudan 3 ila 5 kuvvetinde, güney egede ise (Çeşme-Bodrum arasında) kuzey ve kuzeybatıdan 3 ila 5 kuvvetinde esecek. Dalga yükseklikleri 1 ila 2 metre dolayında görülüyor. Görüş mesafesi iyi.

Hafta sonu yazdan kalma günler bizi bekliyor

Özetleyecek olursak hava sıcaklıklarını önümüzdeki günlerde özellikle iç kesimlerde artışını biraz daha fazla hissetmemiz muhtemel. Bu hava sıcaklıklarının artışını hafta sonunda da mevsim normalleri üzerinde hissedeceğimiz söylenebilir. 

Muhabir: Balamir Yıldız