Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile işbirliği içinde eğitime başlayan çocuklara ve ailelerine destek olmayı amaçlayan "Bilinçle İlerleme Zamanı (BİZ) Projesi" çerçevesinde düzenlenen kortej yürüyüşüne katıldı. Gaziantep Kalesi'nden başlayıp Balıklı Parkı'na kadar süren yürüyüşte, öğrenci ve veliler Türk bayraklarıyla marşlara eşlik etti. Tekin, bu etkinliğin, çocukların okula başladıkları günü unutmalarını sağlama amacı taşıdığını ifade etti.

"Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana mihenk noktalarından bir tanesi..."

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, çocukların severek ve isteyerek okula gitmelerini sağlamak amacıyla düzenlenen uyum haftası etkinliklerinin Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin önemli bir başlangıcı olduğunu belirtti. 

"Çocuklarımıza uyum haftasıyla beraber aileleriyle birlikte nasıl bir eğitim öğretim süreci geçireceğimizi, heyecanla, aşkla ve şevkle okula gelmeleri için bir başlangıç oluşturalım istedik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana mihenk noktalarından bir tanesi çocuklarımızın severek, isteyerek, koşarak okula gitmelerini temin etmek. Bu da bunun bir başlangıcı." diye konuştu.

"En büyük pay, ailelere ait"

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, ailelerin eğitim sürecine daha fazla dahil olmaları gerektiğini vurgulayarak, öğretmenlerden çok fazla beklenti olduğunu ve eğitimde aile-öğretmen işbirliğiyle başarı sağlanabileceğini belirtti.

"Geriye kalan yüzde 50'nin içinde en büyük pay, ailelere ait. Biz şunu istiyoruz, aileler sürecin içerisine dahil olurlarsa, çocuklarının eğitim öğretim süreçlerini daha yakın takip ederlerse ve öğretmenlerle istişareli bir biçimde toplumsal rollerini yaparlarsa eğitim-öğretim sistemimiz daha başarılı olur. Bu da aslında "velivizyon" diye tanıttığımız aile, okul, öğretmen işbirliği projeksiyonunun bir parçası. Orada okula ilk başlayan çocuklarımızın velilerinden başlamak üzere bütün velilerimize sürecin içerisine dahil olabilecekleri mekanizmalar üretmek istiyoruz. Okullar başladıktan sonra velilerimiz de çocuklarıyla nasıl ilgilenebilecekleri, ilgilendiklerinde çocukların akademik başarılarının daha fazla artacağını kendileriyle paylaşacağımız bir dizi etkinliğimiz olacak. 'Aile okulu' modülünün içine 'ebeveyn okulu', 'veli okul' başlığıyla bir program daha koyduk. Biz ailelerle birlikte daha bilinçli bir şekilde eğitime el atma zamanının geldiğini düşünüyoruz. Öğretmen arkadaşlarımızdan çok fazla iş bekliyoruz. Anne, baba, ağabey, abla olmasını bekliyoruz. Her şeyi öğretmenden bekliyoruz. Biz diyoruz ki öğretmenlerimiz asli işlerini yapsınlar, diğer işleri biz de yapalım."Tekin, "Çocuklarımıza uyum haftasıyla beraber aileleriyle birlikte nasıl bir eğitim öğretim süreci geçireceğimizi, heyecanla, aşkla ve şevkle okula gelmeleri için bir başlangıç oluşturalım istedik. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli'nin ana mihenk noktalarından bir tanesi çocuklarımızın severek, isteyerek, koşarak okula gitmelerini temin etmek. Bu da bunun bir başlangıcı." diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi