Şehit Süleyman Bey İlkokulu ile Bandırma Bilim Sanat Merkezi'nin (BİLSEM) ortaklaşa yürüttüğü “Küçük Düşler, Büyük Adımlar” projesi kapsamında 17 öğrenci girişimcilik eğitimi aldı. Proje çerçevesinde, Bandırma'da faaliyet gösteren bir pasta ve unlu mamuller işletmesi ziyaret edilerek iş süreçleri yerinde incelendi. İşletme sahibiyle yapılan sohbette öğrenciler, üretimden pazarlamaya kadar çeşitli konularda bilgi edinme fırsatı buldu.

Erken yaşta girişimcilik bilinci kazanacaklarErken yaşta girişimcilik bilinci kazanacaklar

Bandırma Bilim Sanat Merkezi'nde görevli Sınıf Öğretmeni Nimet Ayper, Rehber Öğretmeni Engin Ceylan ve Şehit Süleyman Bey İlkokulu Müdür Yardımcısı ve proje koordinatörü Özlem Kolay'ın öncülüğünde yürütülen proje, iki okuldan oluşan 15 kişilik öğrenci grubu ile hayata geçirildi. Bandırma Bilim Sanat Merkezi de projeye destek vererek çocukların yenilikçi düşünme becerilerini geliştirecek etkinlikler düzenledi. Okul yönetimi, bu tür projelerle öğrencilerin erken yaşta girişimcilik bilincini kazanarak geleceğin bireyleri olmalarını hedeflediklerini vurguladı.

“Girişimcilik sadece bir iş kurma süreci değil”Girişimcilik sadece bir iş kurma süreci değil

Proje Koordinatörü Özlem Kolay, "Çocuklarımızın girişimcilik becerilerini geliştirmek ve onları geleceğin başarılı bireyleri olarak yetiştirmek amacıyla bu projeyi hayata geçirdik. Amacımız, çocukların düşünme becerilerini ortaya çıkararak onları iş dünyasıyla erken yaşta tanıştırmak. Girişimcilik sadece bir iş kurma süreci değil; aynı zamanda risk almayı öğrenme, takım çalışması yapma ve başarısızlık karşısında pes etmeme becerisidir. Bu proje sayesinde öğrencilerimiz, girişimcilik dünyasını yerinde görme fırsatı buldu. Çocuklarımızın potansiyellerini ortaya çıkararak onların kişisel ve sosyal gelişimlerini desteklemek bizim en büyük hedefimiz. Ayrıca, finansal bilinç, kaynak yönetimi ve sosyal sorumluluk bilinci kazandırmayı da önemsiyoruz. Bugün burada, onların heyecanına şahit olmak ve ortaya koydukları fikirleri görmek bizleri çok mutlu etti" dedi.

“Onlara rehberlik etmek ve destek olmak bizim için çok değerli”Onlara rehberlik etmek ve destek olmak bizim için çok değerli

Kolay, “Bu proje ile öğrencilerimizin hayal gücünü harekete geçirirken, onları üretken bireyler olmaya teşvik ediyoruz. Onlara sadece akademik bir bilgi sunmakla kalmıyoruz, aynı zamanda gerçek hayatta karşılaşabilecekleri zorluklarla başa çıkma becerileri de kazandırıyoruz. Geleceğin girişimcileri, liderleri ve yenilikçileri olabilecek bu çocuklar, doğru yönlendirmeyle büyük işler başarabilir. Bu yüzden onlara rehberlik etmek ve destek olmak bizim için çok değerli" ifadelerinde bulundu.

Proje kapsamında öğrenciler, girişimcilik dünyasını daha yakından tanıyabilmek için kendi sorularını hazırladı ve bu soruları işletme sahibine yönelterek detaylı bilgiler aldı. İşletme sahibi, çocukların ilgisi ve merakından memnuniyet duyduğunu ifade ederek jest amaçlı pasta ikramında bulundu. Program, öğrencilerin işletme sahibi ve proje ekibiyle toplu fotoğraf çektirmesiyle sona erdi.

Kaynak: İHA