“Liderlik Akademisi Programı” adıyla düzenlenen bu eğitim programı, Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) iş birliğinde gerçekleştirilecek ve iş dünyasında büyük bir ilgi ve heyecan uyandıracak.
EGİAD’ın, üyelerinin ve yeni nesil yöneticilerin daha donanımlı hale gelmesini hedefleyen bu projesi, uygulayıcı stratejiler, kriz yönetimi, insan yönetimi ve işletmelerin kurumsallaşması konularında bilgi ve beceri kazandırmayı amaçlıyor. Eğitim, 15 Ağustos ile 17 Ekim 2024 tarihleri arasında 50 saat sürecek ve çeşitli öğretim üyelerinin katılımıyla şekillenecek.
Hem online hem yüz yüze eğitim
Eğitim programı, 20’ye yakın iş insanının katılımıyla gerçekleştirilecek ve dersler, 4 saatlik online teorik eğitimler ile 2 saatlik yüz yüze pratik/vaka analizi oturumlarından oluşacak. Programda, Yönetim ve Organizasyon, Stratejik Yönetim, Kurumsal Sosyal Sorumluluk ve Etik, Kurumsal Finans, Yöneticiler için Ekonomi, İşletme Hukuku, Stratejik Pazarlama ve Yönetsel Karar Verme gibi önemli konular ele alınacak.
İki aşamalı program
EGİAD Yönetim Kurulu Üyesi Arda Ürper, açılış konuşmasında, eğitim programının şirketlerin verimliliklerinde önemli artışlar sağlayabileceğini vurguladı. Ürper, "EGİAD Liderlik Akademisi projesi kapsamında, EGİAD üyesi şirketlerin ve aile işletmelerinin eğitimlerini tamamlamış ve iş hayatına atılmış yeni nesil üyelerinin iş hayatına ilişkin uygulamalı ve teorik bilgilerinin artırılması ile liderlik özelliklerinin geliştirilmesi hedeflenmekte. Ayrıca EGİAD içerisindeki farklı kuşaklardaki üyelerin bilgi ve tecrübelerinin aktarılması ve paylaşılması projenin ikinci aşamasını oluşturacaktır" dedi.
"Yeni liderlere ihtiyaç var"
Arda Ürper, liderliğin sadece şirketlerin yönetimiyle sınırlı kalmadığını, vizyon oluşturma, ilham verme, stratejik kararlar alma ve ekibin potansiyelini en üst düzeye çıkarma gibi çok boyutlu yetkinlikler gerektirdiğini belirterek, "Günümüz iş dünyasında ‘Etkili Liderlik’, şirketlerin başarısının ardındaki en kritik unsurlardan biri olarak karşımıza çıkıyor. İyi bir lider, şirketinin veya kurumunun rotasını belirleyen, çalışanları motive eden ve değişen iş dünyasında rehberlik eden kişi olarak tanımlanıyor. EGİAD olarak, üyelerimizin ve temsil ettikleri şirketlerin gelişimini sağlamak amacıyla çok sayıda ve farklı nitelikte faaliyetler düzenlemekteyiz. Bunun yanında şehrimizin ve ülkemizin ekonomik ve sosyal kalkınmasına yönelik çalışmalarımıza da yoğun bir şekilde devam etmekteyiz. Üyelerimizin değerli destekleri ile gerçekleştirmekte olduğumuz tüm bu çalışmalarda, derneğimiz vasıtasıyla yarattığımız değer ve etki hakkında, paydaşlarımızdan çok sayıda olumlu geri bildirim almaktayız. Bu olumlu sonuçlar, üyelerimiz arasından çıkan ‘Liderler’ sayesinde gerçekleşiyor. Liderlik tanımının bu şekilde değiştiği, temsil ettiğimiz şirketlerimizin ve derneğimizin; bu yeni tanıma uygun ‘Yeni Liderlere’ ihtiyaç duyduğu günümüzde, ‘EGİAD Liderlik Akademisi Programı’ bizlere bu anlamda ufuk açacaktır" şeklinde konuştu.
"50 saatlik hibrit bir sertifikalı MBA programıdır"
Dokuz Eylül Üniversitesi Sürekli Eğitim Merkezi (DESEM) Müdürü Prof. Dr. Engin Deniz Eriş de açılışta söz alarak, DESEM’in tanıtımını yaptı. DESEM’in Ege Bölgesi’nin ilk ve Türkiye’nin yedinci Sürekli Eğitim Merkezi olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Eriş, "26. senesine giren DESEM, mesleki ve şirketlerin beklentilerine göre özel eğitimler vermektedir. DESEM Executive Mikro MBA, değişen küresel gerçekler bağlamında gerekli olan işletme becerilerini işletme sahipleri ve beyaz yakalı üst düzey yöneticilere kazandırmayı amaçlayan 50 saatlik hibrit bir sertifikalı MBA programıdır" dedi.