Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinde, emekli öğretmen A.T., kendilerini hakim, polis ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından "Adınız terör örgütü soruşturmasına karıştı" yalanıyla kandırıldı.
A.T., dolandırıcıların oyununa düşerek, sahip olduğu 2 daire, 1 köy evi ve 3 zeytin bahçesini satarak toplamda 25 milyon TL'yi şüphelilere teslim etti.
Son tuzağa düşürülürken yakalandılar
Dolandırıcılar, A.T. ile son bir kez irtibat kurarak 4 milyon TL'yi teslim almak için eve gelmeye karar verdi. Ancak, Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından düzenlenen operasyonla, 29 Ocak'ta şüpheli T.E. suçüstü yakalandı.
T.E., çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklandı. Diğer şüpheli R.G. ise Ayvacık ilçesinde gerçekleştirilen başka bir operasyonda gözaltına alındı ve emniyetteki işlemleri devam ediyor.
T.E.'nin çeşitli şehirlerdeki vurgunları ortaya çıktı
Yapılan incelemeler, T.E.'nin sadece Çanakkale'de değil, Mersin, Kayseri, Antalya ve Bayramiç ilçelerinde de benzer yöntemlerle çok sayıda kişiyi dolandırdığını ortaya koydu. T.E.'nin, "nitelikli dolandırıcılık" suçundan arandığı ve mağdurlarına toplamda 15 milyon 121 bin TL, 30 bin 930 dolar ve çeşitli altınlar ile değerli eşyalar verdiği belirlendi.