Google, bu anlaşmanın temiz enerji çözümlerinin hızlandırılmasında önemli bir rol üstlendiğini vurguladı.

Yapılan açıklamada, Google'ın, Kairos Power’ın geliştireceği bu küçük modüler reaktörlerden enerji temin etmek üzere dünyada bir ilki gerçekleştirerek kurumsal bir anlaşma imzaladığı belirtildi. Bu anlaşmanın, Kairos Power’ın ilk küçük modüler reaktörünü 2030 yılına kadar hızlı ve güvenli bir şekilde devreye almayı hedeflediği ifade edildi. Ayrıca, 2035 yılına kadar ek reaktörlerin de kurulması planlanıyor.

Bu iş birliği ile birlikte, ABD elektrik şebekelerine 500 megavata kadar karbonsuz enerji sağlanması hedefleniyor. Açıklamada, yapay zeka teknolojilerini desteklemek amacıyla yeni elektrik kaynaklarına duyulan ihtiyacın altı çizildi ve nükleer çözümlerin elektrik talebini güvenilir bir şekilde karşılamak için temiz ve kesintisiz bir enerji kaynağı sunduğu ifade edildi.

Google’ın bu adımı, sürdürülebilir enerji kaynaklarına geçiş sürecinde önemli bir gelişme olarak değerlendiriliyor ve nükleer enerjiye olan ilginin arttığını gösteriyor.

İsrail ve Azerbaycan savunmadan sonra enerjide de işbirliği içerisinde: "Bağlarımızı güçlendiriyoruz" İsrail ve Azerbaycan savunmadan sonra enerjide de işbirliği içerisinde: "Bağlarımızı güçlendiriyoruz"

“Data merkezleri ve yapay zeka devrimi…”

Ekonomist Özgür Demirtaş, Google’ın nükleer enerji kullanımı haberlerini yorumladı ve resmi X hesabından bir paylaşımda bulundu.

Demirtaş, data merkezlerinin ve yapay zeka sistemlerinin gerektirdiği enerji için temin edilecek olan nükleer enerjiye dikkat çekti.

Özgür Demirtaş yaptığı paylaşımda “Dünyada olayın nereye gittiğini anlamak için bunu size iletiyorum: Google kendisinin kullanması için 7 tane yeni Nükleer Reaktör kurulmasını destekliyor. Harcanacak enerjiye bakın! Data Centerlar ve Yapay Zeka devrimi…” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi