SON MÜHÜR - ATAKAN BAŞPEHLİVAN/ İzmir Büyükşehir Belediyesi İzmir Planlama Ajansı (İZPA) tarafından düzenlenen ve İzmir’in geleceğini şekillendirecek İzmir Vizyon 2074 Çerçeve Belgesi’nin oluşturulmasına katkı sağlayacak “Nasıl Bir İzmir” panel serisi etkinlikleri 4 Ocak Cumartesi günü İzQ Girişimcilik Merkezi’nde düzenlenecek “Bölgesel Kalkınma ve Kentsel İnovasyon” başlıklı panel ile devam edecek.
Sosyal inovasyonun rolü ele alınacak
“Bölgesel Kalkınma ve Kentsel İnovasyon” başlıklı beşinci panelde, bölgesel kalkınmanın, öncelikli sorunlar ve ihtiyaçlar doğrultusunda, kültürel dinamiklere dayalı olarak nasıl geliştirilebileceği ile birlikte kritik kentsel hizmetlerin ve altyapıların daha sürdürülebilir, dirençli ve kapsayıcı hale nasıl getirilebileceğine dair sosyal inovasyonun rolü ele alınacak.
Panelde Prof. Dr. Aykut Lenger, Prof. Dr. Erkan Erdil ve Dr. Hüseyin Güler konuşmacı olarak yer alacak ve etkinlik saat 11.00’de başlayacak.
Şubat 2025’e kadar devam edecek
İZPA Vizyon 2074 Strateji Ofisi tarafından düzenlenen ve Doç. Dr. Murad Tiryakioğlu’nun moderatörlüğündeki panel serisi, İzmir’in ekonomik, ekolojik ve toplumsal geleceğine yönelik derinlemesine tartışma ortamı sunmayı amaçlayacak.
Paneller, makro ölçekli ve vizyona yönelik stratejik temalar çerçevesinde düzenlenerek, Şubat 2025’e kadar devam edecek.
Serinin temaları ve programı
Toplam sekiz panelden oluşan Kent Konuşmaları serisi, İZPA ofislerinin çalışma alanlarına katkı sağlamak üzere tasarlandı.
Panellerin her biri, İzmir’in öncelikli sorunlarına ve gelecekteki fırsatlarına odaklanacak şekilde planlandı. Serinin her paneli, İZPA’nın YouTube kanalından izlenebilecek ve İzmir’in 2074 vizyonuna yönelik kurumsal bir hafızanın oluşturulması hedeflendi.
Seri, “Tasarım Kenti ve Kentin Tasarımı”, “Sağlıklı Bir İzmir” ve “İzmir’de Birlikte Yaşamak” başlıklarıyla ilerlerken, her panel alanında uzman akademisyenleri ağırlayarak İzmir’in geleceğini katılımcılarla birlikte tartışma fırsatı sunacak.
“Nasıl Bir İzmir” panel serisi daha önce “İzmir’in 2074 Vizyonu”, “Gıda ve Tarım”, “Körfez ve Havzalar”, “Kent İçin Müşterek Veri” başlıklarıyla gerçekleştirilmişti.