İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından İzmir'de izinsiz gerçekleştirilen protesto eylemiyle ilgili olarak soruşturma başlattı. Söz konusu eyleme katılan kişiler, polisle karşı karşıya geldi.
Eyleme katılan grupla polis arasındaki arbede gece boyunca dinmedi. Güvenlik önlemleri kapsamında, polis ekiplerinin müdahale ettiği sırada, protestocuların belediyeye ait çöp konteynerlerini devirerek yollarda engellemeler oluşturduğu tespit edildi.
Kışkırtma var mı?
Yapılan soruşturma çerçevesinde, protesto grubunun yolları kasıtlı olarak kapatarak trafiği engellediği ve bu şekilde kamu düzenini bozmaya yönelik eylemler gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Ayrıca, bu protestoların grup içindeki bazı provokatörler tarafından kışkırtıldığı ve daha büyük olaylara dönüşmesinin sağlandığı iddiaları gündeme geldi.
Polis ekipleri müdahalede bulundu!
Yaşanan olaylar sonrası, İzmir Emniyet Müdürlüğü’ne bağlı polis ekipleri, eyleme katılan kişilere müdahale ederek 176 şüpheliyi gözaltına aldı. Eylemcilerin, düzeni bozma ve güvenlik güçlerine karşı şiddet içeren hareketlerde bulunmaları nedeniyle gözaltına alınan şahıslar, sağlık kontrolleri için hastaneye götürüldü. Ardından, şüpheliler emniyetteki işlemleri için sevk edildi. Soruşturma kapsamında bu kişilerin eyleme katılmalarının arkasındaki motivasyonlar ve eylemin planlı olup olmadığı detaylı bir şekilde inceleniyor.