İZMİR HABERLERİ

İzmir’deki devlet hastaneleri depreme dayanıksız çıktı!

Türkiye deprem gerçeği ile yaşamayı öğrenmeye çalışırken, İzmir’de merkezinde faaliyet gösteren bir çok devlet hastanesinin depreme dayanıksız olduğu ortaya çıktı.

Birlik Sağlık Sen İzmir Şube Başkanı Berna Boran, İzmir’i sağlık yatırımları konusunda ‘üvey evlat’ muamelesi gördüğünü söyledi. İzmir’deki 10’ yakın devlet hastanesinin depreme dayanıksız bir şekilde hizmetine devam ettiğini anlatan Boran, “İzmir sağlık alanında ne yazık ki Türkiye’nin gerisinde kalmıştır. İzmir’in en büyük hastanelerinden; Katip Çelebi Üniversitesi İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi, Bozyaka Eğitim ve Araştırma Hastanesi, İzmir Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi’nin binaları depreme dayanıksızdır. Bir an önce bu binalar yenilerek, halkımızın hizmetine sunulmalıdır” dedi. 

"İzmir milletvekillerini göreve davet ediyorum" 

“İzmir’e gelmiş İl Sağlık Müdürleri ve bürokratların hastanelerin depreme güçlendirilmesi ve yenilenmesi konusunda çok aceleci davranmadıkları göz önündedir” diyen Boran, “İzmir Milletvekilleri İzmir’e sahip çıkmalı. Ancak İzmir sahipsiz kalmıştır. Mecliste grupta bulunan tüm partilerin İzmir’e sahip çıkması gerekmektedir. Bozyaka, Behçet Uz, Alsancak Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi, Alsancak yeni binası, Tepecik Hastanesi, İAEA eski binası, Selçuk Devlet Hastanesi, Menemen Devlet Hastanesi depreme dayanıksızdır, acilen yenilenmesi gerekiyor. Aldığımız bilgiler kapsamında Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi Ana Binasının da depreme karşı güçlendirilmesi gerektiğini düşünüyoruz. Tasarruf tedbirleri nedeniyle deprem yenileme çalışmalarının daha da uzayacağını düşünmekteyiz. Sağlıkta tasarruf olmaz” diye konuştu. 

"Sağlık Bakanlığı’na depreme dayanıksız hastaneler hakkında yazı göndereceğiz" 

Devlet hastanelerinin depreme dayanıksızlığı konusunda Sağlık Bakanlığına bir dosya sunacaklarını anlatan Boran, şunları söyledi, “Önümüzdeki günlerde İzmir’deki 12 adet depreme dayanıksız hastanelerle ilgili de yazışmalarımız başlayacak ve sonuna kadar gideceğiz. Tüm bunlar devletin yükümlülüğünde yapılması gereken şeylerdir. Yarın öbür gün deprem olursa ve bu binalardaki hastalar ve çalışanlar yaralanırsa bunun sorumluluğunu kim alacak bunları sorgulamak lazım. Sağlık hizmeti veren binalar normal binalardan 5 kat daha dayanıklı olması gerekiyor” ifadelerine yer verdi.

"Buca Seyfi Demirsoy Hastanesi yenilendi ama…"

Yenilenen hastanelerden biri Buca Seyfi Demirsoy Eğitim ve Araştırma Hastanesi olduğunu anlatan Boran, “Yeni hastanenin zemini bir metre su içerisindedir. Hastanenin zemin katında, yoğun bakım servislerinde sürekli teknik sorunlar yaşanmaktadır” dedi.