EĞİTİM HABERLERİ

Kahramanmaraş'ta eğitim konteyner kentte başladı

Kahramanmaraş’ta depremzede öğrenciler 2024-2025 eğitim öğretime konteyner kentlerde başladı.

Kahramanmaraş merkezli depremlerin ardından afet bölgesinde eğitim öğretim hayatı yeniden başlamış durumda. 2024-2025 eğitim öğretim yılı, Karacasu konteyner kentinde kurulan okullarda büyük bir coşkuyla açıldı. Yeni ders yılının ilk gününde, konteyner kentlerde eğitim görecek olan yüzlerce depremzede öğrenci, sınıflarında ilk ders zilini duyarak eğitim hayatlarına merhaba dedi.

Konteyner Kentlerde Eğitim Başladı

Karacasu konteyner kentinde eğitim görecek öğrenciler, ilk kez düzenlenen dersler ve etkinliklerle okul hayatına adım attı. Yeni sınıflarında öğretmenleriyle buluşan çocuklar, renkli ve heyecan dolu bir başlangıç yaşadı. Sınıflarda öğrencilere yönelik çeşitli etkinlikler ve eğitim materyalleri hazırlandı, çocuklar yeni arkadaşlarıyla kaynaşma fırsatı buldu.

Eğitim Yılına İlişkin Açıklamalar

Okul Müdürü Sadi Bağcı, yeni eğitim öğretim yılına ilişkin yaptığı açıklamada, “Yeni eğitim öğretim yılımız hayırlı olsun. Bu yıl ilkokulda 410, ortaokulda ise 224 öğrencimizle eğitim hayatımıza başladık. Bakanlığımızın ‘Çanakkale’den Gazze’ye’ temalı hedef programı doğrultusunda tüm kademelerde öğrencilerimizin kalplerine dokunduk ve onlara moral vermek istedik,” dedi.

Depremzede aileler, çocuklarının eğitimlerine devam edebiliyor olmaktan memnuniyet duyduklarını belirtti. Depremzede Nimet Bağcı, “Çok mutluyuz; burada eğitim alan çocuklarımızın ihtiyaçları gideriliyor ve eğitimden geri kalmıyorlar. Oğlum birinci sınıfa başladı ve burada olduğumuz için eğitimine devam edebiliyor olması bizim için büyük bir önem taşıyor,” şeklinde konuştu.

Konteyner Kentlerde Eğitim İmkanları Artırıldı

Konteyner kentlerde eğitim olanaklarının artırılması amacıyla çeşitli iyileştirmeler yapıldı. Sınıflarda gerekli eğitim materyalleri sağlandı, öğretmenler için gerekli eğitimler düzenlendi ve öğrenciler için çeşitli destek programları oluşturuldu. Eğitim alanında yapılan bu iyileştirmeler, öğrencilerin psikolojik ve sosyal gelişimlerini desteklemeyi amaçlıyor.