Son Mühür/ Beste Temel- İzmir'in tarihi Kemeraltı Çarşısı'nda, bu sabah saatlerinde bir giyim toptancısı mağazasında yangın çıktı. Henüz kesin nedeni belirlenemeyen yangının, ilk tahminlere göre iç tesisat kaynaklı elektrik arızasından çıktığı düşünülüyor. Kestelli Caddesi ile Dr. Faik Muhittin Adam Caddesi'nin kesişim noktasında bulunan mağaza, alevlere teslim olurken, olay yerine sevk edilen itfaiye ekipleri yangını diğer iş yerlerine sıçramadan kontrol altına almayı başardı.
Yangının çıkış nedeni araştırılıyor
Yangının çıkış nedeni hakkında henüz resmi bir açıklama yapılmadı. Ancak, olay yerindeki ilk incelemelerde, elektrik tesisatından kaynaklanan bir arızanın yangına yol açmış olabileceği üzerinde duruluyor. İtfaiye ekipleri, yangının kesin çıkış nedenini belirlemek için detaylı bir rapor hazırlıyor.
Büyük maddi hasar meydana geldi
Yangında, toptan giyim mağazası kullanılamaz hale gelirken, büyük maddi hasar meydana geldi. Mağazanın sahibi yaşadığı maddi kayıp nedeniyle büyük üzüntü yaşarken, Mağazanın kiracısı olduğu ve sigortasının bulunmadığı öğrenildi. Bölgedeki iş yerlerinin sigorta şirketleri tarafından yüksek riskli olarak değerlendirilmesi nedeniyle, sigorta yaptıran iş yeri sayısının az olduğu belirtildi.
Yangın kontrol altına alındı
4 arazözle gelen itfaiye ekiplerinin hızlı ve etkili müdahalesiyle yangın, çevredeki diğer iş yerlerine sıçramadan kontrol altına alındı. Yangın söndürme çalışmaları sırasında herhangi bir yaralanma veya can kaybı yaşanmadığı belirtildi.
Kemeraltı esnafı tedirgin
Yangın, Kemeraltı esnafı arasında tedirginliğe yol açtı. Özellikle, elektrik tesisatının eski ve yetersiz olduğu iş yerlerinde, benzer yangınların yaşanmasından endişe ediliyor. Esnaf, yetkililerden bölgedeki elektrik tesisatının yenilenmesi ve yangın güvenliği önlemlerinin artırılması talebinde bulundu.