Son Mühür - Seçil Ünlü / Konak Belediyesi, Türkiye ve Avrupa’nın kadın temalı tek tiyatro festivali olan Kadın Oyunları Festivali’ne ev sahipliği yapacak. 24-28 Şubat tarihlerinde gerçekleştirilecek olan festivalde, 5 etkileyici oyun izleyiciyle buluşacak. Festivalin ücretsiz biletleri, Konak Belediyesi kültür merkezlerinden temin edilebilecek.

Festivalin içeriği

Konak Belediyesi, Atölye Kültür Sanat, Kafa Radyo ve Çok Şey Yapan Adam-Mert Güner işbirliğiyle düzenlenen festival, kadınların toplumsal yaşamda karşılaştıkları zorluklara dikkat çekiyor. 8 Mart Dünya Kadınlar Günü kapsamında gerçekleştirilen festival, kadın temalı oyunlarla toplumsal cinsiyet eşitliği ve kadın hakları konularına vurgu yapacak.

Festival programı

Festival, 24 Şubat Pazartesi günü saat 20.00’de Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi Avni Anıl Sahnesi’nde "Othello! Seyircili İntikam Provası" adlı oyunla başlayacak. YUSTUDİO tarafından sahnelenen oyun, izleyicilerin katılımını sağlayacak şekilde tasarlandı.

25 Şubat Salı günü saat 20.00’de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde "Yaban Arısı" sahnelenecek. Ayşe Çakır’ın yönettiği oyun, kadınların doğayla ilişkisini ve içsel güçlerini anlatıyor.

26 Şubat Çarşamba günü saat 20.00’de Beştepeler Sosyal Tesisleri’nde "Havva" adlı oyun izleyicilerle buluşacak. Zeynep Tokuş’un yönettiği bu oyun, kadın kimliğini ve varoluşunu sorgulayan bir metin.

27 Şubat Perşembe günü saat 20.00’de Güzelyalı Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde "Gülistan" adlı oyun sahnelenecek. Burcu Gündüz’ün yönettiği oyun, kadınların toplumsal hayattaki etkilerini ve dayanışmalarını konu alıyor.

Festivalin son günü, 28 Şubat Cuma günü saat 20.00’de Dr. Selahattin Akçiçek Kültür Merkezi’nde "Hikayesinde Senden Bahsetti" adlı oyun izleyiciyle buluşacak.

Festivalin biletleri, oyunların sahneleneceği Konak Belediyesi kültür merkezlerinden ücretsiz olarak temin edilebilecek. 

Muhabir: Seçil Ünlü