YAŞAM HABERLERİ

Manisa’da 70 kedinin annesi: Şehzadeler ilçesinde kedi sevgisi

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni olan Alev Varlıakman, 3 yıl önce yavru bir kediyle başlayan kedi sevgisi ile bugün okul bahçesinde 70'ten fazla kedinin bakımını bir anne şefkati ile yapıyor. Bir sesine onlarca kedinin aynı anda koştuğu Alev öğretmen, kedilere adeta kendi çocukları gibi bakıyor.

Manisa'nın Şehzadeler ilçesindeki İsmet İnönü Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde İngilizce öğretmeni olarak görev yapan 58 yaşındaki Alev Varlıakman, 3 yıl önce yavru bir kediyle tanışarak başlayan kedi sevgisini, günümüzde 70'ten fazla kediyle kurduğu derin bir bağa dönüştürdü.

Her gün sabah ve akşam saatlerinde okulun bahçesine gelen Varlıakman, kedileri besleyip bakımlarını yaparak onların ihtiyaçlarını karşılıyor. Özellikle yavru kedilerin göz bakımını titizlikle gerçekleştiren Varlıakman, kedilerin mama yediği kapları düzenli olarak temizleyerek, onlara hijyenik bir yaşam alanı sunuyor.

Alev öğretmen, kedilere annelik yaparcasına yaklaşıyor ve kedilerin etrafını sardığını görünce onlara büyük bir sevgiyle yaklaşarak, çocuklarına gösterdiği şefkati her bir kediye sunuyor. Kedilerin sadece beslenme ve barınma değil, aynı zamanda sevgiye de ihtiyaç duyduğunu belirten Varlıakman, bu sevgi dolu yaklaşımıyla kedilere sıcak bir yuva sağlıyor

Alev Varlıakman, kedi sevgisinin 3 yıl önce okuluna gelen 3 aylık bir yavru kediyle başladığını belirtiyor. Varlıakman, “O dönemde okulumuzda bulunan bu yavru kediyi beslemeye başladım. Sonrasında, bu kediyi, Covid nedeniyle eşini kaybeden bir arkadaşımın ailesine Kahramanmaraş’a yerleşmesiyle ona sahiplendirdim. Kedinin çok uysal ve güzel bir karakteri vardı. O kediyi öyle bir bağla sevmiştim ki, Kahramanmaraş’a taşındıktan sonra iki ay sonra büyük bir hastalık geçirdi. Kilo kaybı ve yaralarla dolu olduğunu öğrendiğimde vicdan azabı çektim. Hemen müdürümüzden izin alarak 13 saat süren bir yolculukla Kahramanmaraş’a gidip kediyi geri getirdim ve tedavisini yaptırdım. O kedi şimdi benim evimde yaşıyor. Bu sevgi, okulda kedilere yemek vermekle devam etti” dedi.

Kedilerin Bakımı ve Tedavisi Üzerine Çalışmalar

Varlıakman, okul bahçesindeki en az 70 kedinin bakımını üstlendiğini belirtti. “Sokakta karşılaştığım hastalıklı, kaza geçirmiş veya yaralanmış yavru kedileri daha korunaklı bir ortamda barındırmak amacıyla buraya aldık. Maddi imkanlarımız sınırlı olduğu için, kendi imkanlarımızla bulduğumuz malzemelerle kediler için barınaklar yaptık ve kışın soğuk, yazın sıcaklardan korumak için yalıtımlar ekledik. Her hafta barınak içindeki eşyaları ve yatakları yıkıyoruz. Yatak yapımında okulun Giyim Öğretmeni Serpil Hanım yardımcı oluyor. Mamalarını ve tedavi masraflarını kendimiz karşılıyoruz.

Ayrıca, Büyükşehir Belediyesi'nin Mini Patiler projesinde kedileri 6 aylıkken kısırlaştırıyoruz. Şu ana kadar 50-60 kediyi kısırlaştırdık. Yalnızca çok küçük yavrular kısırlaştırılmamış durumda. Bu çalışmalar bana büyük bir mutluluk veriyor. Bunu tamamen gönüllü olarak yapıyorum, fakat kedilerin sayısı arttıkça bakım gücümüz azalıyor. Bir öğretmen maaşımla bu işlerin üstesinden gelmeye çalışıyorum ve okulun çeşitli bölgelerinde daha fazla yavru ve anne kedi bulunuyor. Toplamda en az 70 kedi mevcut. Kediler doymadan ben doyamıyorum. Onların tek ihtiyacı sevgi” şeklinde konuştu.