Muğla Büyükşehir Belediyesi, sosyal belediyecilik alanında 7'den 70'e tüm vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Bu kapsamda, üniversite öğrenimi gören öğrenciler için "Muğla’nın Fidanları" projesini hayata geçirdi. Proje, öğrencilerin geleceklerine katkıda bulunmayı amaçlıyor ve başvurular halen devam etmekte.

Öğrenciler ve bağışçılar bir araya geliyorÖğrenciler ve bağışçılar bir araya geliyor

"Muğla’nın Fidanları" projesi, öğrencileri ve bağışçıları bir araya getiren bir uygulama ile başlamış olup, talepler web sayfası üzerinden alınmakta. Bağışçı olmak isteyenler ve eğitim desteğine ihtiyaç duyan öğrenciler, muglabeltr elele internet sitesinden başvurularını yapabilir. Eğitim desteği, her yıl 10 ay boyunca aylık 1.000 TL veya 5.000 TL barınma desteği şeklinde sağlanıyor. Eşleştirmeler, web sayfası üzerinden gerçekleştirilecek ve öğrencilerin IBAN numaraları bağışçılarla paylaşılacak, böylece yardım direkt öğrencilerin kendisine ulaştırılacak.

Öğrenciler nasıl başvurabilir?

Ekonomik koşulları göz önünde bulundurularak tasarlanan projenin ilk etabı başladı. Öğrenciler, muglabeltr elele linkine tıklayarak "Fidan ol" butonuna basıp, sistemde istenen bilgileri doldurarak formu gönderiyor. Bu süreç sonunda, uygun şartlara sahip fidanlar, bir bağışçı ile eşleşerek yardım almaya başlıyor.

Bağışçı nasıl olunur?

Öğrencilere yardım etmek isteyen bağışçılar, sisteme kolayca kaydolabilirler. muglabeltr elele web adresine gidip açılan sayfada "Bağışçı ol" butonuna tıklayarak kayıt sürecini başlatabilirler. Kayıt işlemi, sistemde talep edilen formların doldurulması ile tamamlanır. Bu sürecin ardından, bağışçılar eşleştikleri öğrencilerin bilgilerini bekler ve eşleşme tamamlandığında öğrencilere eğitim veya barınma desteğinde bulunabilirler.

Muğla’nın Fidanları Projesine başvurmak için şartlar şunlar:

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • Muğla ili sınırları içerisinde ikamet etmek.
  • Muğla’da devlet üniversitesinin örgün eğitiminde lisans programında öğrenim görüyor olmak.
  • Öğrenim gören öğrenciler için 100’lük sistemde 70'in üzerinde, 4'lük sistemde ise 2,70'in üzerinde genel not ortalamasına sahip olmak.
  • Üniversiteye yeni başlayan öğrenciler için yerleştiği bölümün puan türünde ilk 100.000'de bulunmak.
  • Maddi açıdan desteğe ihtiyacı olmak ve ailede kişi başına düşen gelirin asgari ücretin üçte birini geçmemesi gerekmektedir.
Muhabir: ALPEREN ÖZDEMİR