Yer bilimci Prof. Dr. Naci Görür, Manisa Genç İş İnsanları Derneği (MAGİAD) tarafından Manisa Kültür Merkezi Lale Salonu'nda düzenlenen "Manisa Depreme Hazır mı?" paneline konuşmacı olarak katıldı. Görür, Manisa'da fay hatlarını vurgulayarak 7 ve üzeri büyüklükte deprem uyarısında bulundu. Manisa'nın "graben" olarak tanımlanan çöküntü alanı üzerine kurulu olduğunu belirten Görür, "Manisa, aktif fay hatları üzerinde kurulmuş. Bu canlı faylar, 7 ve üzeri büyüklükte deprem üretme potansiyeline sahip. Tektonik yapının içinde yaşıyorsunuz ve bu tektonik yapıda depremler mutlaka olur. Bugün olmazsa yarın olur, yarın olmazsa öbür gün olur. Dolaysıyla kalkıp bizim burada deprem olacak mı? Ne zaman olacak? Nasıl olacak? Bunları konuşmanın hiç anlamı yok. Bu bölge er geç depremle sınanacaktır" ifadelerini kullandı.
Manisa'lılara çağrı: ''Mülkünüze sahip çıkın''
Görür, tarihten ders çıkararak deprem riskinin ciddiye alınması gerektiğine dikkat çekti ve şunları söyledi: "Manisa'nın mülk sahipleri, yaşayan insanları, buranın sahipleri sizsiniz. Kendi iradenizi kullanın mülkünüze sahip çıkın. Siyasetle asla uğraşmayın. Ama kim gelirse gelsin, Manisa'mızı dirençli bir kent haline getirin. Manisa depreme dirençli hale getirilebilir mi? Elbette getirilebilir. Manisa depreme dirençli kent hale gelirse büyük bir depremden minimum etkilenir" Görür, panelden önce basın mensuplarının sorularını da yanıtladı. 6 Şubat Kahramanmaraş depremlerinin ardından yıkılan evlerin enkazının yanlış şekilde gömülmesinin, ileride farklı sorunlara yol açabileceğini belirtti.
''İzmir, Tunceli, Bingöl ve Erzincan endişelendiriyor''
Naci Görür, Türkiye'de endişe duyduğu illere dikkat çekerek: "Bugünlerde daha çok Tunceli, Bingöl Karlıova, Erzincan yörelerimiz biraz endişelendiriyor. İzmir'de de bir endişemiz var. Çünkü İzmir'de 15 tane fay var. İzmir yarımadasını kesen fayların özelliklerini bilmiyoruz. O faylar ne zaman deprem üretiyor, nedir? Bilmediğimiz için sorun olarak düşünüyoruz" şeklinde konuştu.