Son Mühür / Atakan Başpehlivan Siyaset Bilimci Dr. Nurettin Kalkan, Türk siyasetinde yaşanan son gelişmeleri değerlendirerek, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın geçmiş dönemlerde yaşadıklarıyla bugün ki siyasal gelişmeleri analiz etti.
"Erdoğan sandığı zırh olarak kullandı"
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın bugüne kadar yaşadığı bütün zorlukları seçim zaferiyle aştığının altını çizen Kalkan, Recep Tayyip Erdoğan'ın geçmiş siyaset hayatından da örnekler vererek, "Recep Tayyip Erdoğan bugüne kadar karşılaştığı tüm zorlukları seçim zaferleriyle aştı. Sandığı her daim bir zırh olarak kullandı. 1994’te İBB’yi kazanarak Refah Partisi içerisindeki nüfuzunu tahkim etti.
2002’de partisini iktidara taşıdı ve sandıktan aldığı siyasi meşruiyet, hukuki engelini anlamsız kıldı. 2007 yılındaki 367 kararını ve e-Muhtıra’yı 22 Temmuz seçimlerindeki başarısıyla bertaraf etti.
17-25 Aralık sürecini 2014 ve 2015 yıllarındaki seçim zaferleriyle savuşturdu. Misaller pekala çoğaltılabilir ancak siyasi hayatı boyunca sandığı meşruiyetin yegane adresi olarak gören ve neredeyse her zaman seçimlerden daha da güçlenerek çıkan bir siyasetçinin şu dakikadan itibaren sandıktan alacağı hiçbir şey kalmamıştır." diye konuştu.
"Erdoğan artık sandığa borçludur"
Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sandıktan alacaklı değil aksine borçlu olduğunu vurgulayan ve Ekrem İmamoğlu'nun katılmadığı her seçimin meşruiyetinin zedeleneceğini vurgulayan Nurettin Kalkan, şu ifadeleri kullandı:
"Erdoğan artık sandıktan alacaklı değil, sandığa borçludur. Ekrem İmamoğlu’yla yarışmadığı müddetçe bu diyet asla ödenmeyecek ve İmamoğlu’suz bir pusulada kazanacağı her seçim meşruiyetini daha da zedeleyecektir."