Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Rusya'nın RS-26 Rubezh türü kıtalararası balistik füzeyi fırlatmasını doğruladı. Singh, füzenin fırlatılmadan önce ABD'yi "Nükleer Risk Azaltma" kanalları aracılığıyla bilgilendirdiğini belirtti. Füzelerin savaş alanında ilk kez kullanılması nedeniyle bunların "deneysel" olduğunu vurgulayan Singh, bu yeni tür ölümcül yeteneğin kendileri için bir endişe kaynağı olduğunu ifade etti. Ancak, füzenin etkilerine dair henüz bir değerlendirme yapmadıklarını söyledi.

Rusya’nın Nükleer Stratejisinde Değişiklik Yok

ABD Savunma Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, Rusya'nın nükleer stratejisinde bir değişiklik gözlemlemediklerini ve bu nedenle ABD'nin tutumunun da değişmediğini açıkladı. Singh, Rusya'nın Ukrayna'daki savaşı Kuzey Koreli askerlerle tırmandırdığını belirtti. Ayrıca, Ukrayna'nın ABD yapımı ATACMS füzelerini Rusya'nın Braynsk bölgesine kullanıp kullanmadığına dair bir soruya yanıt vererek, bu konuda şu an açıklama yapamayacaklarını söyledi. Rusya Savunma Bakanlığı, Ukrayna'nın Braynsk'e ATACMS füze saldırısı gerçekleştirdiğini, Ukrayna ise Rusya'nın kıtalararası balistik füze kullandığını açıklamıştı.

Pentagon Sözcüsü, Ukrayna'ya Verilen Mayınların Kullanımını Açıkladı

Pentagon Sözcü Yardımcısı Sabrina Singh, ABD'nin Ukrayna'ya verdiği antipersonel mayınlarla ilgili açıklama yaptı. Singh, Ukrayna ordusunun bu mayınları yalnızca Ukrayna sınırları içinde kullanacaklarına dair ABD'ye güvence verdiğini belirtti. Ayrıca, ABD'nin Ukrayna'ya çeşitli mayınlar sağladığını ancak detay vermediğini ifade etti. Singh, bu mayınların sağlanmasının, savaşın evrilmesiyle ABD'nin stratejilerinin de evrildiğini gösterdiğini vurguladı.

Antipersonel Kara Mayınları Tartışma Yarattı

ABD Savunma Bakanı Lloyd Austin, Rusya'nın Ukrayna'daki ilerlemesini yavaşlatmak amacıyla, Ukrayna'ya ABD üretimi antipersonel kara mayınlarını kullanma izni verileceğini açıkladı. Ancak, bu mayınlar, siviller için kalıcı tehdit oluşturdukları için yardım kuruluşları ve aktivistler tarafından eleştiriliyor. Antipersonel kara mayınları, ABD ve Rusya'nın imza atmadığı uluslararası sözleşmelerle yasaklanmış durumda. Kalıcı olmayan bu mayınların, zamanla patlamaz hale gelmeleri nedeniyle siviller için daha güvenli olduğu savunuluyor. ABD'nin 2022 itibarıyla yaklaşık 3 milyon antipersonel mayın stokunun bulunduğu belirtiliyor.

Kaynak: Haber Merkezi