Kış mevsiminin vazgeçilmez sebzelerinden biri olan pırasa, sadece lezzetiyle değil sağlık yararlarıyla da dikkat çekiyor. Peki, pırasanın az bilinen faydaları nelerdir? Uzmanlar, pırasa tüketirken dikkat edilmesi gereken noktalar konusunda önemli uyarılarda bulunuyor.
 

Pırasa, yüksek lif içeriği sayesinde sindirim sistemi sağlığını destekler ve kabızlık sorununu önler. Aynı zamanda içerdiği antioksidanlar ile bağışıklık sistemini güçlendirir ve vücudu hastalıklara karşı korur. Pırasanın düşük kalorili olması da kilo kontrolü yapmak isteyenler için tercih edilmesini sağlar.

Birçok kişinin bilmeden yaptığı hata! Havluların taş gibi olmasına yol açıyor Birçok kişinin bilmeden yaptığı hata! Havluların taş gibi olmasına yol açıyor

Pırasa1

PIRASA YEMEĞİ HAZIRLARKEN DİKKAT ETMENİZ GEREKENLER

Pırasa, dolapta yıkanmadan yaklaşık bir hafta, dondurucuda yaklaşık 3 ay saklanabilir. Piştikten sonra buzdolabında saklanıyorsa maksimum taze kalma süresi 48 saattir.

1 porsiyon pırasa; kanın pıhtılaşmasında önemli rolü olan K vitamini ihtiyacının yaklaşık %30’unu, manganez ihtiyacının %13’ünü, C vitamini ihtiyacının %6’sını karşılar. İçerdiği oksalatlar sebebi ile çok yüksek miktarda tüketildiğinde kalsiyumun vücutta kullanılmasını olumsuz etkileyebilir.

Ayrıca Gaz yapan bir sebze olduğu için sindirim sistemi sorunları yaşayanların çok iyi pişirerek ve az miktarlarda tüketmesi gerekir.

PIRASA İLE HANGİ YEMEKLER YAPILABİLİR?

Salatalara soğan yerine doğranabilir.

Omlet ve melemene ilave edilebilir.

Patates ile birlikte pişirilip püre haline getirilerek çorba hazırlanabilir.

Keskin tadını kırmak için az et suyu ilave edilerek pişirilebilir.

Kaynak: gerçek gündem