Son Mühür- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP), dün Maltepe'de İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun tutukluluğunu protesto etmek ve erken seçim çağrısı yapmak için miting düzenledi. CHP Genel Başkanı Özgür Özel mitinge 2,2 milyon insanın katıldığını duyurdu. 

CHP'nin erken seçim çağrısı sonrasında Ser Araştırma erken seçime ilişkin anket gerçekleştirdi. 24-27 Mart tarihleri arasında, 26 İlde 2 bin seçmenle yapılan ankette  katılımcılara, 'Sizce 2025 yılında bir erken genel seçim olmalı mı? ' sorusunu yöneltti. 

Erken seçim olmalı 

Araştırmaya  katılanların yüzde 63,5'i erken seçim olmalı derken, yüzde 33,2'si ise erken seçim olmamalı dedi. Kararsızlar ise yüzde 3,3 oldu. 

CHP birinci parti

Ser Araştırma'nın 24-27 Mart tarihleri arasında 26 ilde 2 bin kişiyle yaptığı ankette CHP'nin yüzde 33,8 ile birinci parti olduğu görüldü. AK Parti'nin ise yüzde 30,2 ile ikinci sırada yer alması dikkat çekti. 

seçim anket

Muhabir: BERİVAN KAYA