Son Mühür / Atakan Başpehlivan İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Altan İnanç, kendisi ve İzBB Grup Başkanvekili Zafer Levent Yıldır üzerinden ortaya atılan iddiaları değerlendirerek, yerel medyada yer alan haberlerin doğruyu yansıtmadığını açıkladı.

Altan İnanç: Herkes görevini yapmaya devam ediyor

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde görev almaların ve atamaların seçimle olacağının altını çizen ve şu an herkesin mevcut görevini yapmaya devam ettiği belirten İzmir Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkanvekili Altan İnanç, "Görevden almalar ve yeni atamalar, Büyükşehir Meclisi'nde seçimle olur.

Bu saat itibariyle herkes mevcut görevini yapmaya devam ediyor. Bugün grup toplantımız olacak, grup toplantısında bu yazılanlarla ilgili kararın ne olacağını hepimiz göreceğiz." diye konuştu.

"Seçim yapılacak ona göre bir tablo çıkacak"

Ayrıca, konuyla ilgili çeşitli yerel medya kuruluşlarında çıkan haberleri değerlendiren ve söz konusu bilgilerin çoğunun gazeteci yorumu olduğunu vurgulayan Altan İnanç, Zafer Levent Yıldır'ın görevinden alınmasının söz konusu olmadığını aktararak, şu ifadeleri kullandı:

"Bu yapılan haberler, gazeteci yorumudur ve kulislere dayalı bilgilerdir. Zafer Levent Yıldır'ın görevden alınması gibi bir şey söz konusu olamaz. Başkan Cemil Tugay'ın bu konuyla ilgili bir talebi yok. Seçim yapılacak, ona göre bir tablo çıkacak."

Ne olmuştu?

İzmir Büyükşehir Belediye Meclisi'nde, bir süredir İzBB Grup Başkanvekilliği üzerinden dönen tartışmalarda mevcut Başkanvekili Zafer Levent Yıldır'ın, CHP İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu'nun da talebiyle görevden alındığı ve yerine İzBB Meclis Başkanvekili Altan İnanç'ın getirildiği öne sürülmüştü.

Muhabir: ATAKAN BAŞPEHLİVAN