Son Mühür / Arif Enes Durak - İzmir Kent Konseyi Gençlik Meclisi üyeleri, Cumhuriyet Meydanı’nda kitap okuma atölyesi gerçekleştirdi. Etkinlik Atatürk’ün gençliğe hitabesinin okuması ile başladı. Ardından gençler yanlarında getirdikleri kitapları okudu. İzmir Kent Konseyi Başkanı Özgür Topaç’ın da yer aldığı etkinlikte gençler; Nutuk, 1984 ve Atatürk kitaplarını İzmir Körfezi manzarasına karşıs okudu.

Izmir Kitap Okuma

"Sesimizi yüksek çıkarmak için etkinliklerimize devam edeceğiz”

Etkinliğe katılan ve Yeleksizler Grubu adına konuşan Gençlik Temsilcisi Nedim Enes Özkanlar, dikkat çeken açıklamalarda bulundu. Özkanlar, gençliğin taşıdığı sorumluluğa ve hareketlerinin tarafsızlığına vurgu yaparak, “Bizler, Cumhuriyetin emanet edildiği Türk Gençliği olarak her türlü siyasi kimlikten uzak siyaset üstü bir tutumla hareket ediyoruz. Hareketimiz gençlerin sesini kapsayıcı ve tarafsız bir şekilde duyurması için var. Yeleksizler: Kurum, kuruluş, siyasi parti ve tüzel kimliklerden uzak; bu gibi başlıkları temsil eden yelekleri çıkarmış gençlerden oluşmaktadır. Bizler dün olduğu gibi bugün de Atatürk çizgisinde yaşattığımız gençliğimizin ve bunun verdiği sorumluluğun farkındayız. Yeleksizlerin gerçekleştirdiği etkinliklerle ülkesini seven gençlerin birlikteliğini kuvvetlendirmek niyetindeyiz. Yüksek çıkan Türk Gençliğinin sesinin ülkemize değer olacağının farkındayız. Sesimizi yüksek çıkarmak için tarafsız duruşumuzla etkinliklerimize devam edeceğiz. Etkinliklerimizin en temel ilkesi barışçıl bir zeminde gerçekleştirilmesidir. Yeleksizler barışçıl ilkelerle gençlere ulaşmak hedefindedir” dedi.

Izmirde Kitap Okudular

“Bu sadece bir okuma etkinliği değil”

Özkanlar ayrıca etkinliğin yalnızca bir okuma faaliyeti olmadığını, Türkiye’nin geleceğine dair ortak akıl oluşturmak adına bir buluşma olduğunu dikkat çekerek, “Bu sadece bir okuma etkinliği değil; fikrini paylaşmak, düşüncelerini ifade etmek ve Türkiye’nin geleceği için söz sahibi olmak isteyen herkes için bir buluşma noktası” diye konuştu.

Kitap okuma etkinliğinin ardından gençler yanlarında getirdikleri enstrümanlarla şarkılar söyleyip eğlenirken, İzmir Büyükşehir Belediyesi de gençlere çorba ikramında bulundu.

Etkinlikte çevik kuvvetin yoğun güvenlik önlemi aldığı görüldü
 

Muhabir: Arif Enes Durak