Son Mühür - Osman Günden / Tarım ve Orman Bakanlığı, sağlığı tehlikeye atabilecek gıdalarla ilgili yeni bir taklit ve tağşiş listesi yayımladı. Listede, pek çok peynir markası yer alırken, İzmir’in Tire ilçesindeki bir firmada yapılan denetimler sonucu sahte peynir tespit edildi. Bakanlık, tüketicileri özellikle etiketleri dikkatle incelemeleri konusunda uyardı.
İzmir’de sahte peynir üretimi tespit edildi
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, İzmir’in Tire ilçesinde faaliyet gösteren Ömür Süt Ürünleri adlı firmada tam yağlı tost peynirinin yağ oranlarının düşük olduğu tespit edildi.
Bakanlık tarafından açıklanan taklit ve tağşiş listesinde, Ömür Süt Ürünlerinin yanı sıra başka firmaların da ürünleri yer alıyor.
Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, şüpheli ürünlerin detayları şu şekilde sıralandı:
Ömür Süt Ürünleri - Tam Yağlı Taze Tost Peynir (İzmir)
Yusra Süt Ürünleri - Tam Yağlı Tost Peynir (Elazığ)
Elmas Süt Ürünleri - Tam Yağlı Beyaz Peynir (Zonguldak)
Devrek Süt Ürünleri - Tam Yağlı Beyaz Peynir (Zonguldak)
Ünal Gıda ve İnşaat - Az Yağlı Eritme Peyniri (Kayseri)
Erkon Süt Ürünleri - Tam Yağlı Kaşar Peyniri (Konya)
Milkon Süt Ürünleri - Kahvaltılık Kaşar Peyniri (Konya)
Konya Çayırbağı Süt Ürünleri - Tam Yağlı Kaşar Peyniri (Konya)
Bakanlık, bu firmaların ürettiği ve piyasaya sürdüğü peynirlerin, belirli kalite standartlarının gerisinde kaldığını ve gıda güvenliği açısından endişe verici olabileceğini ifade etti.