İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde, damar içine kablo yerleştirilmeden kullanılan yeni nesil bir kalp pili takılarak sağlığına kavuştu. 65. yaş gününü yeni kutlayan Bilici, "Kendimi yeniden doğmuş gibi hissediyorum" diyerek duygularını dile getirdi.

İkinci Kalp Pilinde Aynı Sorun Yaşandı

Bilici'nin kalp rahatsızlığı, 11 yıl önce yapılan bir anjiyo sonrasında fark edilmişti. Anjiyodan sonra kalp pili takıldı, ancak yıllar içinde pil iltihaplanma nedeniyle sorun çıkardı. İlk pil değiştirildikten sonra, ikinci kez enfekte olan cihaz Bilici’yi tekrar sağlık sorunlarıyla karşı karşıya bıraktı. İzmir Atatürk Eğitim ve Araştırma Hastanesi Kardiyoloji Kliniği'nde Prof. Dr. Mustafa Karaca ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı bir operasyonla Bilici’ye Türkiye’de ilk kez bir kamu hastanesinde, kablo kullanılmayan yeni bir kalp pili takıldı. Tayfun Bilici, "Birçok hastaneye gittim ama hiçbir yer bu riskli operasyonu üstlenemedi. Burada pilim başarıyla çıkarıldı ve yeni teknolojiyle tedavi edildim. Artık sağlığıma kavuştum" dedi.

Hayati Tehlike Atlattı

Bilici, iltihaplı pil nedeniyle hayatının tehlikede olduğunu belirterek, “Eğer bu operasyon yapılmasaydı, enfeksiyon tüm vücuduma yayılabilir ve birkaç hafta içinde çoklu organ yetmezliğinden hayatımı kaybedebilirdim. Ama şükürler olsun ki, doktorlarım sayesinde hayata döndüm” ifadelerini kullandı.

Yeni Nesil Kalp Pili ile Sağlığına Kavuştu

Prof. Dr. Mustafa Karaca, hastanın durumunu anlatarak, "Tayfun Bey, daha önce kalp krizi geçirmiş ve kalp fonksiyonları zayıflamıştı. Kalp ritmi bozulmuş ve bu ritmi düzeltmek için kalp pili takıldı. Ancak pil enfekte oldu ve çıkarılmak zorunda kalındı. Daha sonra tekrar takılan pil de iltihaplandı. Sonunda hastamızın kalbine yerleştirilmiş üç kablo ve enfekte bir pil ile bize başvurdu. Yeni bir teknoloji kullanarak cilt altına yerleştirilen ve damar içine girmeyen bir ritim düzenleyici pil taktık" dedi.

Türkiye’de Bir İlk

Prof. Karaca, bu operasyonun Türkiye’de bir ilk olduğunu vurguladı. Cihazın, damar yapısına girmeden cilt altına yerleştirildiğini ve hastayı ölümcül bir ritim bozukluğundan kurtardığını belirtti. "Bu ileri teknoloji sayesinde, enfeksiyon riskini ortadan kaldırarak hastamızın sağlığına kavuşmasını sağladık. Bu, kamu hastanelerinde ilk kez uygulanan bir tedavi" diye ekledi.

Muhabir: Atakan Başpehlivan