Kolesterol ve kan şekeri düzenlemek için tüketilmesi gereken kefir içeriği bakımından yoğun probiyotik içermesi ve sindirim sistemini düzenleyici olmasıyla ilgili olarak oldukça faydalıdır. Kabızlık, gaz sorunu yaşayan kişilerin düzenli olarak kullanması halinde çok daha etkili bir şekilde besinlerin emilmesinde ve sindirilmesinde de destekleyici olabilir.

Kefir Nasıl Yapılır?

Kefir Nasıl Yapılır?

Oda sıcaklığına alınmış cam kavanoz içerisindeki sütün kefir mayası eklenerek karıştırılması halinde kefir yapımı tamamlanmış olabilir. 1 litre süt için 1 ceviz büyüklüğünde maya kullanılması ve süreç içerisinde demir, metal hiçbir malzeme kullanılması çok önemlidir. 1 litre süt içerisine eklenen maya sonrası kavanozun kapağının kapatılması ve 8-24 saat arasında geçen mayalanma sürecinin tamamlanması sağlanabilir. Mayalanma işleminin kendi kendine tamamlanması süresince kefir yapımında takip çok önemlidir. 48 saat beklenmesi halinde çok daha yoğun bir kıvam elde etmek mümkün olabilir. Bekleme süresi tamamen kişinin kendi istekleri doğrultusunda belirlenebilir. Kıvamın yoğunluğunu ayarlayabilmek için mayanın miktarının yeterli olmasına dikkat edilmelidir. 

Kefir Özellikleri Nelerdir?
Güçlü bir probiyotik içeriğine sahip olan kefir özellikleri içerisinde sindirim sistemini desteklemesi ve bağışıklığı güçlendirmesi ile birlikte A, B,D,K vitaminlerinin çok daha hızlı bir şekilde yayıldığını gözlemlemek mümkündür. Iyot ve kalsiyum oranı olarak da pek çok besin maddesini içerisinde bulunduran içeceğin magnezyum oranının yüksek olması ise özellikle kas güçlendirmek açısından oldukça kıymetlidir.
 
Kefir Tüketmenin Faydaları Nelerdir?

Kefir Tüketmenin Faydaları Nelerdir?
Kefir tüketmenin faydaları kas gelişimi ve çok daha sağlıklı bir bedene sahip olmak için oldukça önemlidir. Farklı pek çok içeriğe sahip olan içeceğin faydaları arasında sindirim sistemine olan katkıları, mide ve bağırsaklara olan etkileri de dikkat çekmektedir. Antikanserojen olarak da kabul edilebilen içeceğin bağırsak bozukluklarını iyileştirmenin yanı sıra uykusuzluk ve depresyon sorunlarını azalttığı da bilinmektedir.

Kefir Tüketmenin Sağlık Açısından Önemi Nedir?
Özellikle yoğun bağırsak sorunlarının ortadan kaldırılması ve çok daha sağlıklı bir şekilde yaşayabilmek için kefir tüketmenin sağlık açısından önemi büyüktür. Farklı mide sorunları ve karaciğer ve böbrek problemlerinin yanı sıra pek çok olumlu etkisinin bulunması da oldukça önemlidir. Yoğun mikroorganizmalara sahip olan ve pek çok faydalı bakteri içeren içeceğin bağırsak florasına etkileri de oldukça büyüktür. 

Kefir Tüketmenin Farklı Yolları Nelerdir?

Kefir Tüketmenin Farklı Yolları Nelerdir?
Kefir tüketmenin farklı yolları bulunur ve bilinmesi halinde çok daha lezzetli öğünlere dönüştürülebilir. Özellikle içerisine taze ve donmuş meyveler eklenerek hazırlanan karışımların yulaf vb. Besinlerle birleştirilmesi halinde çok da sağlıklı kahvaltılar yada ara öğünler elde edilebilir. Bu şekilde tüketildiğinde kişinin günlük alması gereken kalsiyum miktarına ulaşması sağlanırken etkilerinden faydalanmak ise oldukça önemlidir. 

Kefir Tüketirken Nelere Dikkat Edilmelidir?
Kefir tüketimi sırasında özellikle fazla miktarda içilmesi halinde laktoz alerjisi oluşması mümkün olabilir. Kabızlık ise oldukça sık görülen ve fazla miktarda tüketilmesi sonucunda ortaya çıkabilecek olan sonuçlardan biri olacaktır. Diyabet hastalarının kefir tüketmesi ise içerisinde bulunan doğal şeker sebebiyle yükselebilir. Farklı şekillerde farklı öğünlerde kefir tüketimi doyurucu bir öğün olacağından sonrasında hemen ardından yemek yenmesi doğru değildir. Çok daha zorlayıcı ve yorucu olabilecek olan bu süreç içerisinde dikkatli davranılması ve özellikle birlikte tüketilen besinlere özen gösterilmesi çok önemlidir. 
 
Kefir Tüketimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 

Kefir Tüketimi Hakkında Sıkça Sorulan Sorular 
Sindirim sistemi ve bağışıklıkla ilgili çok önemli bir destekleyici olan kefir tüketimi hakkında doğru bir beslenme programı uygulanmaması halinde sorun yaşanabilmesi mümkün olabilir. Yan etkilerinin oluşmasına engel olabilmek için mutlaka özenli bir şekilde yeterli miktarda tüketilmesi gereklidir.

Evde kefir yapılır mı?
Evde kefir yapımı oldukça pratik bir işlemdir. Bir cam kavanoz içerisine oda sıcaklığında süt hazırlanarak içerisine özel kefir mayasından bir ceviz büyüklüğünde eklenmesi halinde geriye sadece mayalama süreci kalacaktır. Kefirin kıvamını sevdiğiniz şekle bağlı olarak değişiklik yapılması da mümkündür. 

Melek Numarası 323 Nedir?  Anlamı Nedir? Melek Numarası 323 Nedir?  Anlamı Nedir?

Kefir içmek göbek eritir mi?
Kefir tüketimi zayıflama sürecinde etkili ürünlerden biridir. Tokluk hissi yaratabilen bir içecek olarak farklı meyvelerle karıştırılması halinde çok özel bir karışım olacak ve öğün olarak tercih edilebilecektir. Göbek bölgesindeki yağların erimesine de destek olan ve sindirim sistemini destekleyen bir tercih olarak da hayatınıza eşlik edecektir. 

Zayıflamak için günde ne kadar kefir tüketilmelidir?

Zayıflamak için günde ne kadar kefir tüketilmelidir?
Gün içerisinde sindirim sistemini desteklemek ve sağlıklı bir şekilde beslenebilmek için kefir tüketimi miktarı en fazla 2 su bardağı kadar olmalıdır. 400 ml eşdeğer olan miktar tok tutabilecek ve çok daha sağlıklı bir öğün olan içeceğin gün içerisinde beslenme programına eklenmesi çok önemlidir. Farklı meyvelerle özellikle kahvaltı olarak tüketilmesi halinde kısa süre içerisinde sonuç alabilmek de mümkün olacaktır.

Muhabir: Balamir Yıldız