Bu gelişme, bölge halkı ve çevre savunucuları tarafından büyük sevinçle karşılandı. Uzun süredir projenin doğaya ve yöreye vereceği zararlar nedeniyle mücadele edenler, bu kararın çevreye olan duyarlılığın bir göstergesi olduğunu savunuyor.

Projenin iptali, Muğla'nın eşsiz doğal güzelliklerinin korunması açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Bölgede tarım arazileri ve su kaynaklarının da bulunduğu göz önüne alındığında, maden ocağının faaliyete geçmesinin bu kaynaklara  zarar verebileceği endişeleri dile getiriliyordu.

Sürdürülebilir tarımda Balıkesir'den 332 üreticiye hibeli sera naylonu Sürdürülebilir tarımda Balıkesir'den 332 üreticiye hibeli sera naylonu

Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, yürütülen bir projenin ÇED sürecinin, ÇED Yönetmeliği'nin ilgili maddesine dayanarak sonlandırıldığını duyurdu. Mevzuata aykırılık gerekçe gösterilerek sonlandırılan bu süreç, projenin hangi aşamada olduğu gözetilmeksizin uygulanan bir prosedürdür

Müdürlük tarafından açıklamada yer alan ifadelere göre:

“Muğla İli, Milas İlçesi, Kırcağız Mahallesi, Kavacık Mevkii’nde 202100207 (ER:3401861) Ruhsat Numaralı 99,69 ha sahanın 8,5 ha’lık kısmında CML Madencilik İnşaat Nakliye Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi tarafından yapılması planlanan “II-B Grubu Maden (Mermer) Ocağı 200.000 m3 /yıl (20.000 m3 /yıl blok mermer, 180.000 m3 /yıl pasa)” projesi Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) Yönetmeliğinin 5’inci maddesi 2-(a) fıkrası 'Projenin gerçekleştirilmesinin ilgili mevzuat bakımından uygun olmadığının tespiti halinde, ÇED süreci aşamasına bakılmaksızın sonlandırılır.' Hükmü kapsamında sonlandırılmıştır. Halkımıza duyurulur.”

Kaynak: HABER MERKEZİ