CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yaklaşık üç yıl önce Çağlayan'da yaptığı konuşmada Cumhurbaşkanı Erdoğan için kullandığı "diktatör" ifadesi nedeniyle 75 bin TL manevi tazminat ödeyecek.

Recep Tayyip Erdoğan'ın Avukatı Paylaşım

Avukatı açıkladı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın, tazminat davasının sonucunu şu sözlerle açıkladı:

"26.04.2022 tarihinde Çağlayan Adliyesinin önünde yaptığı ve Sayın Cumhurbaşkanımızı yargı bağımsızlığını yok etmek vb. haksız ithamlarla suçladığı konuşması nedeniyle; CHP Genel Başkanı Özgür Özel aleyhine, Ankara Bölge Adliye Mahkemesi 25. Hukuk Dairesi tarafından 75 bin TL manevi tazminata kesin olarak hükmedilmiştir"

Neler yaşanmıştı?

CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in, İstanbul Adliyesi önünde düzenlenen "Adalet Nöbeti" sırasında yaptığı konuşma şu şekildeydi:

"Öfkemiz büyük, ancak kararlılığımız da bir o kadar yüksek. Buradan sonra nereye çağırılırsanız oraya gidin. Baro sizi çağırıyorsa baronun toplantısına gidin. Adalet nöbetine çağırıyorlarsa adalet nöbetine gidin. Meslek örgütünüzün toplum örgütlerinin, sivil inisiyatiflerin barışçıl çağrılarına bedeninizde, yüreğinizle, zihninize katkı verin. Karşımızdaki bu büyük, kötücül aklı hiçbirimiz tek başımıza yenemeyiz.

Ama Gezi'de olduğu gibi hep birlikte yeneriz.Gezi Erdoğan'ı yendi, onu mahkum etti. Bunu hazmedemediği için Gezi'yi savunanları mahkum etmeye çalışıyor. İçeriye tıkıyor, zulmediyor. Gezi başarıldı, Gezi Parkı orada duruyorsa, orada duruyorsa Erdoğan Gezi sürecinde öncesinde söylediklerini yapamadıysa Gezi sayesindedir.

Gezi'de 81 ilde tek yürek olan, omuz omuza veren on milyonlar sayesindedir. Bu ülkenin bir diktatörden kurtuluşu ancak yine hepimizin omuz omuza, yürek yüreğe vermesiyle olacak. Biz bu diktatörü Gezi ruhuyla Gezi'nin başardığı gibi bir kez daha yeneceğiz. Buna söz veriyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi