Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, "2018 yılından bu yana kültürel mirasımızın korunması, geliştirilmesi ve tüm dünyaya tanıtılması noktasında kararlı adımları hayata geçiriyoruz" diyerek bakanlığın hayata geçirilen projelerini anlattı. 

Ersoy'un konuşmasından satır başları şu şekilde: "Kültür ve Turizm Bakanlığı olarak yürüttüğümüz projelerle kültürel mirasımızı yalnızca korumak zorunda kalmıyor aynı zamanda uluslararası alanda daha görünür hale getirmek için çalışıyoruz.

Türkiye’nin dört bir yanındaki müzeler, arkeoloji kazılar, restorasyon projeleri ve sanat etkinlikleriyle medeniyetimizi maziden atiye ulaştırıyoruz. Bu kadim eserleri dünyanın neresinde olursa olsun gidip alıyoruz.

Göreve geldiğimizden bu yana yaklaşık 8 bin eseri ülkemize getirdik. Bizim bakanlık olarak diğer önemli başlığımız ise kütüphanelerdir.

2018’den bu yana 204’ü hiç kütüphane olmayan yerlere sıfırdan yapılmış olmak üzere toplamda 524 kütüphaneyi hizmete açtık. Bu yıl bakanlığımıza bağlı olarak hizmet veren kütüphane sayısı bin 296’ya ulaştı.

Gezici kütüphanelerimizin ve bebek kütüphanelerimizin de sayısını artırmaktan mutluluk duyuyoruz. Rami Kütüphanesi son hizmete açtığımız kütüphanelerin başında geliyor. Bu kütüphanemizin ziyaretçi sayılarına baktığımızda ne kadar doğru bir adım artığımızı bir kere daha gördük.

Ülkemizin kültür mirasını UNESCO Geçici Miras Listesine kaydettiriyoruz. 2018 yıldan bu yaba 4 alanımız listeye dahil edildi. Çabalarımızın bir karşılığı olarak UNESCO Somut Olmayan Kültürel Miras Listelerinde 30’a ulaşan kültür değerleriyle en çok unsur kaydettiren ikinci ülke haline geldik.

Kültür ve sanata halkımızın erişimini kolaylaştırmak için Türkiye Kültür Yolu Festivallerini başlattık. Gelecek sene ise Türkiye Kültür Yolu Festivalleri rotasına; Malatya, Mardin, Manisa ve Kayseri olmak üzere 4 ilimizi dahil ederek yolunuza devam ediyoruz."

Kaynak: Haber Merkezi