Ege Üniversitesi Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Doç. Dr. Taylan Günay’ın yürütücülüğünde gerçekleştirilecek projede; Ege Üniversitesi Yenilikçilik ve Girişimcilik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, Uzaktan Eğitim Uygulama ve Araştırma Merkezi (UZEM) Müdürü Doç. Dr. Fırat Sarsar ve Mühendislik Fakültesi İnşaat Mühendisliği Bölümü öğretim üyesi Prof. Dr. Ninel Alver yer alacak. Proje, İspanya ve Portekiz’deki farklı kurum ve kuruluşların katkılarıyla yürütülecek ve toplam bütçesi 250 bin Euro olacak. Bu projeyle, mühendislik alanındaki öğrenci, eğitimci ve profesyonellere dijital ikiz (digital twin) teknolojisi ve bu teknolojinin kullanımı hakkında bilgi verilmesi hedefleniyor.
"Yenilikçi bir bakış açısıyla projeler üretmeye devam ediyorlar"
Ege Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Budak, proje ekibini makamında kabul ederek tebrik etti ve başarılar diledi. Rektör Prof. Dr. Budak, “Tam akreditasyona sahip araştırma üniversitemiz akademisyenleri, multidisipliner bir anlayış, yenilikçi bir bakış açısıyla projeler üretmeye devam ediyorlar. Üniversitemizin INNOVEGE multidisipliner araştırma grubunun öncülüğünde hazırlanan proje ERASMUS Plus programı kapsamında destek almaya hak kazandı. Değerli çalışmaları için akademisyenlerimiz Doç. Dr. Taylan Günay, Prof. Dr. Özge Andiç Çakır, Doç. Dr. Fırat Sarsar ve Prof. Dr. Ninel Alver’i tebrik ediyor başarılar diliyorum.” diye konuştu.
‘Yapıların Dijital İkizleri Nasıl Oluşturulur' eğitim programı
Proje hakkında bilgi veren Doç. Dr. Taylan Günay, “Erasmus KA220-HED çağrısına başvurusu yapılan Digital Twins for Climate Resilience isimli proje ERASMUS Plus programı tarafından desteklenmeye hak kazandı. Toplam bütçesi 250 bin Euro olarak belirlenen proje, İspanya ve Portekiz’deki çeşitli kurum ve kuruluşların ortaklığıyla yürütülecek. Projede, mühendislik alanında yer alan öğrenci, eğitimci ve profesyonellerin dijital ikiz (digital twin) teknolojisi ve bu teknolojinin kullanımı hakkında bilgi sahibi olmaları amaçlanmaktadır. Proje kapsamında ‘Yapıların Dijital İkizleri Nasıl Oluşturulur’ başlıklı bir eğitim programı sunulacak ve bu sayede katılımcılara dijital ikizlerin iklim değişikliğinin etkilerine karşı nasıl kullanılabileceği aktarılacaktır. Ayrıca, projede inşaat sektörü profesyonellerinin iklim değişikliğine dair farkındalığının artırılması hedeflenmektedir” dedi.