Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada, 2023 Sürdürülebilirlik Raporu'nu kamuoyuyla paylaşarak çevre, toplum ve yönetişim alanındaki çalışmalarını detaylandırdı. Raporda, şirketin çevre yatırımları ve sosyal programları geniş bir şekilde ele alındı.
Hepsiburada'nın lojistik platformu HepsiJET, yakıt kaynaklı karbon emisyonunu azaltmak ve verimliliği artırmak için geliştirdiği Çok Araçlı Rota Optimizasyon teknolojisini tanıttı. Karınca kolonilerinin yiyecek taşıma içgüdüsünden esinlenerek geliştirilen ve TÜRKPATENT tarafından tescillenen bu teknoloji sayesinde, araç filosundan optimum sayıda araç kullanılarak toplam seyahat mesafesi yüzde 8 oranında kısaltıldı.
Bu yıl Netlog Lojistik ile işbirliği yaparak "Musoshi" adlı yüzde 100 yerli üretim 21 elektrikli aracı filosuna ekleyen HepsiJET, yıl sonuna kadar bu sayıyı 50'ye çıkarmayı hedefliyor. Elektrikli araçların kullanımıyla birlikte, aylık ortalama 1404 kilometre başına yaklaşık 0,21 ton karbon emisyonunun azaltılması planlanıyor.
Şirketin diğer bir inovasyonu ise, satış operasyonlarındaki verimliliği artırmak ve depo işlemlerini hızlandırmak amacıyla geliştirdiği "Ortak Barkod" uygulaması oldu. Bu sistem sayesinde, şirketin kendi barkodları basılıyor ve ayda ortalama 1 milyondan fazla etiketin basımından tasarruf sağlanıyor.
Geçen yıl yaklaşık 964 bin kilogram ambalaj atığını geri dönüştüren Hepsiburada, ambalajlarını yüzde 100 geri dönüştürülebilir selülozik karton malzemeden üretirken, dolgu malzemelerinde de yüzde 100 geri dönüştürülebilir plastik malzemeleri tercih ediyor.