Zayıflama amacıyla kullanılan birçok ilacın olduğunu vurgulayan Prof. Dr. Atamer, bu ilaçların bazılarının Sağlık Bakanlığı tarafından yasaklandığını ifade etti. Atamer, Spitomin etken maddesi içeren ilaçların kalp hastalıklarına ve ani ölümlere neden olabileceğini belirterek, kontrolsüz alınan bu ilaçların genellikle gayri resmi yerlerden temin edildiğine dikkat çekti. Atamer, "Zayıflamak için kullanılan ve Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı olan ilaçlar bile şişkinlik ve kabızlığa yol açabiliyor. İlaçlar bir kurtarıcı olarak görülmemeli ve her ilacın yan etkileri olduğu unutulmamalıdır" dedi.

Zayıflama iğneleri kanser riski taşıyorZayıflama iğneleri kanser riski taşıyor

Son zamanlarda ortaya çıkan ve kullanımı artan zayıflama iğneleri hakkında da konuşan Prof. Dr. Atamer, bu iğnelerin günlük ve haftalık kullanım şekilleri olduğunu söyledi. Atamer, "Bu iğneleri kullanan kişilerde mide yanması, mide bulantısı, şişkinlik, kusma ve kabızlık gibi şikayetler görülebiliyor" dedi. Ayrıca, bu iğnelerin bazı kanser türlerinin oluşumunda rol oynayabileceğini belirten Atamer, "Kanser hastaları, pankreas hastaları ve diyabet hastaları bu iğneleri kesinlikle kullanmamalıdır. Gereksiz ilaç kullanımından kaçınılmalı ve ilaçlar doktor denetimi altında kullanılmalıdır" uyarısında bulundu.

Akciğer sağlığı tehlikede

Zayıflama çayları ve ithal edilen tozların akciğer fonksiyonlarını olumsuz etkileyebileceğine dikkat çeken Prof. Dr. Atamer, "Özellikle Sağlık Bakanlığı onayı olmayan zayıflama çayları, tozları ve ilaçlarının içeriği belirsiz olduğu için akciğer yetmezliğine yol açabilir" dedi. Atamer, onaylı ilaçların doktor takibinde kullanılması ve kilo vermenin mümkün olduğunca diyet ve sporla sağlanması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: AYŞEGÜL KOÇ