Elektronik cihazlarda sessiz soğutma çözümleri hızla yaygınlaşıyor ve sessiz çalışan termal yönetim sistemleri, cihaz tasarımlarında devrim yaratıyor. tom'sHARDWARE'nin haberine göre, Ventiva, tamamen sessiz ve hareketli parçasız çalışan ICE9 Isıl Yönetim Sistemini tanıtarak, 25W işlemcilerle uyumlu modelleri CES 2025'te sergileyecek ve 2027'ye kadar 40W TDP işlemcileri desteklemeyi hedefliyor.

Fansız Soğutma

Ventiva’nın Ionic Cooling Engine (ICE) teknolojisi, iyon hareketiyle hava akışı sağlayarak geleneksel fanlı soğutucuların yerini alıyor ve 12 mm’lik kompakt tasarımıyla ince dizüstü bilgisayarlara sessiz ve verimli bir soğutma çözümü sunuyor.

ICE9, Elektronik Pazarda Dönüşüm Yaratıyor

Ventiva'nın, hareketli parça içermeyen ve tamamen sessiz çalışan ICE9 termal yönetim çözümünü tanıtarak, 25W işlemcilere kadar cihazlarla soğutma sağlarken, 2027'ye kadar 40W TDP'ye kadar dizüstü bilgisayarlar için de destek sunmayı hedeflediğini belirten Ventiva CEO'su Carl Schlachte, "ICE teknolojimiz elektronik pazarını dönüştürüyor, sessiz, akıllı ısı transferli termal yönetim çözümlerinin yeni bir dalgasını mümkün kılıyor ve son sonuçlarımız ICE9 çözümümüzün olağanüstü ölçeklenebilirliğini vurguluyor, İlk olarak dizüstü bilgisayarların 'ince ve hafif' kategorisinde yaklaşık 15W TDP'de gösterilen ICE9 cihazı artık dizüstü bilgisayar üreticilerinin bu avantajları daha yüksek performanslı sistemlere genişletmesini sağlayarak sessiz bilgi işlem ürünlerinin tüm ürün ailelerinin piyasaya sürülmesinin önünü açıyor" dedi.

Yeniden Yapılandırılmalı

Ventiva'nın ICE9 çözümü, en önemli özelliklerinden biri olarak karşımıza çıkan tamamen sessiz çalışma özelliği, önceki Frore AirJet katı hal aktif soğutmaya kıyasla daha verimli bir soğutma sunuyor. Şu anda 25W TDP'ye kadar işlemcilerle uyumlu olan ICE9, AMD, Intel ve Qualcomm işlemcileriyle kullanılabiliyor. Ancak düşük statik basıncı nedeniyle mevcut dizüstü bilgisayar tasarımlarında doğrudan kullanılamadığı belirtilirken, üreticilerin hibrit çözümler geliştirmesi veya cihazların ısıl tasarımını yeniden yapılandırması gerektiği vurgulandı.

Kaynak: Haber Merkezi