Erkut Recehan, sağlık durumunu tesadüfen öğrendiğini belirterek, "Çalıştığım şirketin anlaşmalı olduğu sağlık kuruluşunda genel sağlık taraması yaptırdım ve kan örneği verdim. Karaciğer değerlerim yüksek çıktı. Gastroenteroloji bölümüne başvurduğumda ise ultrasonda atardamarlarımdan birinde büyük bir anevrizma olduğu tespit edildi" dedi.
Anevrizmanın tespiti büyük bir şans oldu
Recehan, yaptığı araştırmalar sonucunda Prof. Dr. Ahmet Memiş’i bulduğunu ve ona tedavi olmayı tercih ettiğini söyledi: "Girişimsel radyoloji tedavisinin gerekli olduğunu öğrendim ama Medical Point'te böyle bir bölüm olduğunu bilmiyordum. 7-8 farklı profesörle görüştükten sonra, bu işin uzmanının Prof. Dr. Ahmet Memiş olduğunu öğrendim. Hemen kendisiyle tanıştım ve bana her aşamayı detaylıca anlattı. Ameliyatımı başarıyla gerçekleştirdi. Organlarım hiç zarar görmedi, sağlığıma kavuştum. Herkese önerim, yılda bir veya iki kez rutin sağlık kontrolü yaptırmalarıdır."
Zor bir vakayla karşılaştık
Prof. Dr. Ahmet Memiş, anevrizmanın oldukça kompleks ve büyük olduğunu belirterek, "Karaciğer, dalak ve mideye giden atardamarların birleşim noktasında dev bir anevrizma vardı. Bu tür bir vakada, hiçbir organı kaybetmeden ve hastaya zarar vermeden tedavi planı yapmak çok kritik bir adımdı. Girişimsel radyoloji yöntemiyle anevrizmayı başarılı bir şekilde tedavi ettik. Ameliyatı, hastanın bacak atardamarından yalnızca 2 mm'lik bir delikten yaparak gerçekleştirdik" diye konuştu.
Organlara zarar verilmeden tedavi edildi
Prof. Dr. Memiş, tedavi yöntemini anlatırken, "Anevrizmanın boynuna bir stent yerleştirildi. Ardından özel mikro sarmallarla anevrizmanın içi dolduruldu. Bu tedavi yöntemi, normalde tek tek uygulanan bir yöntemken, biz bu durumda kombine bir şekilde uygulayarak hastanın sağlığını geri kazandırdık" dedi. Ameliyatın ardından bir gün içinde hasta taburcu edildi.
Prof. Dr. Memiş, anevrizmaların çoğu zaman patlamadan fark edilmesinin oldukça zor olduğunu belirterek, "Anevrizma, özellikle aort gibi büyük atardamarlarda sıkça karşılaşılan bir durumdur ve çoğu hasta, patlama anına kadar hiçbir belirti hissetmeyebilir. Bu yüzden, anevrizmanın fark edilmesi için düzenli sağlık kontrolleri çok önemli. Patlamadığında hastalar genellikle başka sağlık sorunlarıyla hastaneye başvuruyor. Bu tür hastaların tedavisi için yüksek ihtisas cerrahi hastanelerine ihtiyaç vardır" dedi.